Lucruri mai puțin știute despre Malta

1. Numele națiunii insulare se presupune că derivă dintr-un cuvânt grecesc care înseamnă „miere”. Insula are o specie endemică de albine, care produce un tip unic de miere pentru care insula este foarte cunoscută.

carturesti.ro

2. Ca regulă generală, maltezii sunt foarte fanatici, mai ales când vine vorba de sărbătoarea orașului lor. În fiecare oraș, există cel puțin un sfânt patron. Dacă sunt mai mulți, orașul va ține două sărbători și acest lucru înseamnă că oamenii care susțin sfinții patroni vor deveni rivali doar pentru acea săptămână.

3. În Malta există 359 de biserici. Aproape una pentru fiecare zi a anului. Malta este o țară foarte catolică și nu există nici o modalitate de a o ascunde. Pentru a demonstra acest lucru, se poate găsi aproape o singură biserică pentru fiecare zi a anului în jurul insulelor malteze.

4. Malta are peste 300 000 de mașini înmatriculate pentru 450 000 de locuitori.

Este greu de crezut că o insulă de 316 km2 poate deține atât de multe mașini. Cu toate acestea, este un lucru foarte obișnuit ca aproape fiecare membru al familiei să aibă o mașină. De fapt, multe familii ar oferi o mașină cadou copiilor lor la vârsta de 18 ani. Ca națiune, maltezii sunt considerați a fi destul de leneși și lipsa unei mașini îngreunează viața pentru maltezi.

libris.ro

5. Majoritatea maltezilor vorbesc fluent 3 limbi. Datorită faptului că insula a fost cucerită de atât de multe națiuni, influența altor limbi în viața de zi cu zi este normalitatea. Până în anii 90, în Malta nu puteai găsi nicio televiziune engleză, puteai găsi doar posturi malteze și italiene. Prin urmare, mulți maltezi au învățat limba italiană urmărind desene animate italiene. Engleza este a doua limbă națională, iar malteza este prima limbă națională a Maltei.

6. Mdina a servit drept capitală a Maltei din antichitate până în perioada medievală. Există aproximativ 300 de persoane care locuiesc în interiorul zidurilor orașului. Poate surprinzător, doar mașinile locuitorilor săi sunt permise în interiorul granițelor sale. În ciuda faptului că există sute de mii de mașini în Malta, nu ar trebui să îndrăznești să treci cu mașina pe lângă zidurile acestui oraș fortificat. Orașul este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Oraș tăcut”.

7. Știați că Valletta a fost primul oraș planificat vreodată din Europa? Orașul a fost schițat în 1565 în timpul Ordinului Sf. Ioan al Ierusalimului de către Marele Maestru La Valette. El a planificat orașul ca refugiu pentru îngrijirea soldaților răniți și a pelerinilor în timpul cruciadelor din secolul al XVI-lea. Valletta a fost finalizată în doar 15 ani. Marele Maestru Valette nu a trăit pentru a-și vedea finalizarea, totuși noul oraș a fost numit în cinstea lui.

elefant.ro

8. Malta a devenit voluntară colonie britanică. S-ar putea să nu fie atât de simplu pe cât pare, totuși, atunci când Malta urma să aleagă de cine să fie cucerită, a ales să devină o colonie britanică și nu a fost forțată să ia această decizie.

9. Din păcate, singurul lucru care îi lipsește Maltei, când vine vorba de natură, sunt pădurile. Puteți găsi o singură pădure mică numită Buskett. Numele Buskett, de fapt, provine din cuvântul italian Boschetto, care înseamnă „pădure mică”.

vivre.ro

10. Insulele malteze găzduiesc unele dintre cele mai vechi structuri artificiale din lume, despre care se crede că datează din 3.600 î.Hr., acum aproximativ 5.000 de ani. Templele sale megalitice sunt mai vechi decât Piramidele Egiptului, Marele Zid Chinezesc și chiar Stonehenge din Anglia.

answear.ro xkids.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.