Superstiții pentru noroc de prin lume adunate

Aruncați vasele sparte din casă, Danemarca

În Danemarca, oamenii își salvează vasele sparte pe tot parcursul anului, în așteptarea Revelionului. Danezii aruncă farfuriile sparte la casele prietenilor și familiilor ca o modalitate de a-i ura beneficiarului noroc în anul viitor. Unii copii danezi optează pentru a lăsa o grămadă de vase sparte pe pragurile prietenilor și vecinilor lor, într-un mod mai puțin agresiv, dorindu-le prosperitate.

Vărsarea apei în spatele cuiva, Serbia

Conform poveștilor populare sârbești, vărsarea apei în spatele cuiva este o modalitate excelentă de a-i da noroc. Deoarece apa în mișcare este fluidă și netedă, conferă noroc persoanei. Sârbii varsă apă în spatele prietenilor și membrilor familiei lor care se pregătesc să susțină un test, să facă față unui interviu de angajare sau să plece într-o călătorie.

librex.ro

Clopote pe rochiile mireselor, Irlanda

Mirese irlandeze poartă mici clopote pe rochia de mireasă sau pun clopote în buchetele lor. Clopotele sunt purtate ca un simbol al norocului, deoarece sunetul descurajează spiritele rele să distrugă unirea. De asemenea, oaspeții pot suna clopote în timpul ceremoniei sau pot da clopote cuplului ca și cadou de nuntă.

Extraordinarul număr 8, China

Numărul opt în chineză sună similar cu cuvântul pentru avere și prosperitate, astfel încât oamenii din China adoră orice are legătură cu opt. Chinezii programează căsătoriile la date care implică numărul, iar totul, de la numerele de zbor până la numerele de telefon, este mai norocos dacă au opt în ele. Având în vedere această superstiție, Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing au început la 20:08. la 8/8/2008.

elefant.ro

Tăierea unghiilor noaptea, India

Există mai multe superstiții legate de îngrijire în India, inclusiv credința că este ghinion să ne tăiem unghiile noaptea. Din punct de vedere istoric, oamenii au încercat în mod obișnuit să evite utilizarea obiectelor ascuțite noaptea pentru a evita rănirea lor în condiții de lumină slabă, potrivit US News. De asemenea, este considerat ghinion să te tunzi într-o sâmbătă în India.

Guma de mestecat noaptea, Turcia

Potrivit legendei turcești, când o persoană mestecă gumă noaptea, aceasta se transformă în carnea morților. Drept urmare, oamenii sunt sfătuiți să nu mestece gumă după întuneric în Turcia. Originea exactă a acestei superstiții morbide nu este clară, deși presupunem că majoritatea oamenilor ar prefera să nu o riște.

answear.ro

Spune “iepure” în prima zi a lunii, Marea Britanie

Această practică de noroc a existat de peste 2.000 de ani, potrivit NPR, deși a fost înregistrată abia din secolul al XIX-lea, cu rădăcini care se întorc înapoi în Marea Britanie. Conform legendei, dacă primul lucru pe care îl spuneți în prima zi a lunii este „iepure de iepure”, veți avea noroc pentru restul lunii. Alternativ, dacă uitați să rostiți cuvintele magice dimineața, puteți spune „tibbar tibbar” (iepure în spate) chiar înainte de a vă culca în acea noapte.

Capace de vizitare marcate cu „K” sau „A.”, Suedia

După cum spune legenda, a păși pe un capac de vizualizare marcat cu „K” este noroc, deoarece reprezintă cuvântul suedez pentru dragoste. Cu toate acestea, pășirea pe un capac marcată cu „A” aduce un ghinion, deoarece înseamnă cuvântul suedez pentru durere. În realitate, „K” înseamnă kallvatten, care înseamnă „apă curată”, iar „A” înseamnă avloppsvatten, ceea ce înseamnă canalizare, deși superstițioșii sunt încă atenți pe unde pășesc.

vivre.ro

Flori galbene, Rusia

Oferirea de flori în dar este o tradiție populară pe tot globul, deși în Rusia este important să se țină cont de semnificația simbolică din spatele anumitor flori. Mulți oameni din Rusia cred că florile galbene simbolizează separarea, infidelitatea sau moartea, astfel încât oamenii evită să le dea celorlalți.

Deschiderea foarfecii fără să tăiați nimic, Egipt

În Egipt, există mai multe superstiții legate de foarfece pe care credincioșii le iubesc. În primul rând, este considerat nefericit să deschideți și să închideți foarfecile dacă nu tăiați nimic. În mod similar, lăsând foarfecile deschise se spune că aduce și ghinion. Dacă sunteți în Egipt, ar fi bine să fiți atenți cu foarfeca.

fashiondays.ro

Scriind scrisori de dragoste către Julieta Capulet, Italia

De ani de zile, oamenii călătoresc la Verona pentru a-și trimite scrisorile de dragoste către Julieta, care speră să le aducă noroc când vine vorba de dragoste. Călătorii pot vizita Casa di Giulietta, un muzeu din secolul al XIV-lea transformat în casă despre care se spune că ar fi inspirat „Romeo și Julieta” lui Shakespeare și își pot lăsa scrisorile pentru Julieta. Astăzi, un grup de voluntari numiți Juliet Club răspund de fapt la scrisorile din personajul Juliet, continuând vechea tradiție de a cere sfatul personajului clasic Shakespeare

bestvalue.eu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.