Orașe colorate ale lumii

Juzcar, Spania

Acest mic orășel andaluz a fost pictat în albastru ca parte a unei cascadorii publicitare pentru filmul The Smurfs din 2001. Inițial studioul de producție al filmului au spus că vor întoarce albul caselor după terminarea filmărilor dar orașul a votat pentru păstrarea culorii albastre.

Cinque Terre, Italia

Cinci sate foarte frumoase, viu colorate, situate pe stânci cu vedere la mare. Timp de secole, singura calea prin care se putea ajunge între sate a fost pe jos, rămâne și astăzi una dintre cele mai bune moduri de a te bucura de peisajele superbe. Locuitorii din Cinque Terre beneficiază nu numai de apele sale curate, dar și de mediul sӑu natural, unde natura sălbatică este întreruptă de podgorii, livezi de măslini și livezi de citrice, creând o legătură prețioasă între om, tradițiile sale și această întindere colorată a coastei.

Izamal, Mexic

Situat la aproximativ o orӑ de Merida, Izamal este cunoscut pentru clădirile sale însorite, galben muștar. Aproape fiecare clădire de-a lungul străzilor pietruite ale orașului are o nuanță diferită de galben, de la case pânӑ la piața centralӑ. În mijlocul orașului și pictată în galben se aflӑ piramida Kinich Kakmo, precum și o mulțime de ruine maya.

Chefchaouen, Maroc

Orașul – fortăreață din secolul al XV-lea din munții Rif, are toate clӑdirile din interior și din afara medinei sale, și uneori chiar și străzile și treptele vechiului oraș, într-un albastru superb. Culoarea albastră a orașului a fost adusă aici în anul 1930 de către refugiații evrei din Spania, aceștia aveau obiceiul de a colora lucruri albastre pentru a reflecta divinul.

Valparaiso, Chile

Locația sa cu vedere la Oceanul Pacific,  labirintul de străzi construite pe dealurile abrupte, funicularele,  culorile superbe ale caselor face ca acest oraș sa fie numit “Bijuteria Pacificului”. Proiectul de restaurare a orașului a fost inițiat de un grup de artiști și boemi împreunӑ cu întreaga comunitate care au început sӑ coloreze casele, să își dezvolte trotuare și cel mai important sӑ repare funicularele.

Jaipur, India

“Orașul roz” a fost transformat de Maharaja Sawai Ram Singg II care a ordonat în 1876 ca toate clӑdirile sӑ fie pictate în roz portocaliu pentru vizita prințului Albert și reginei Victoria. Este cunoscut ca primul oraș planificat al Indiei de către un arhitect bengalez, urmând principiile lui Shilpa Shastra (știința arhitecturii indiene) și Vastu Shastra, planificarea vedica pentru confortul și prosperitatea cetățenilor.

Guatape, Colombia

Probabil cel mai colorat oraș din lume, oriunde te uiți, vei vedea opere de artӑ care prezintӑ forme, oameni și animale. Localnicii își vopsesc casele și afacerile în culorii strӑlucitoare superbe și decoreazăӑ partea de jos a fiecărei clădiri cu panouri asemănătoare cu fresca numitӑ „ zocalos”. Tradiția „zocalo” pare sӑ fi început acum aproximativ un secol și nimeni nu pare sigur unde și de ce.

Burano, Italia

Insula este cunoscută pentru casele pescarilor colorate și strălucitoare și pentru lucrările tradiționale din dantelӑ. Se spune cӑ pescarii își colorau casele pentru a le recunoaște prin ceața densӑ care umplea laguna. Burano este situat în Laguna Venețianӑ, la doar 45 de minute cu vaporetto.

Menton, Cote d’Azur, Franța

„Perla Franței” este un oraș superb de pe Riviera Francezӑ. Cu climatul său înnorat, străduțele umbroase, conace pastelate și un port vechi este unul dintre cele mai atractive orașe de pe întreaga coastă. Orașul vechi este o adevărată cascadă de case colorate. Orașul mai este cunoscut și pentru aroma lămâilor sale, sărbătorind în fiecare an în februarie cu un festival dedicat lor.

 Gurabo, Puerto Rico

Numit și „Orașul Scărilor” din cauza scărilor extinse și colorate în roșu, cu balustradele galbene și înconjurate de case pictate în culori diferite situate în oraș pentru a le permite locuitorilor să urce mai confortabil pe deal pentru a ajunge la casele lor. Orașul a fost una dintre comunitățile cu cea mai rapidă creștere, devenind o suburbie a zonei metropolitane San Juan. 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.