Mykonos – Insula care nu doarme

Mykonos pentru noi este insula perfectă.

Rar ne-a fost dat să vedem o insulă atât de curată, plină de viață și cosmopolită. Străduțele, pe care altădată se ascundeau locuitorii de pirați, îți dau energie și liniște, chiar dacă sunt pline de turiști și localnici. Terasele fie ele lângă apă sau printre străduțe îți dau răgazul să îți bei cafeaua sau berea în liniște și contemplare. Să te plimbi pe străduțele acestei insule noaptea îți par ireal de pline de viață, parcă mai însuflețite decât ziua. Să mergi la Paradase Club și să te distrezi cu oameni de oriunde și de orice vârstă este incredibil de captivant și interesant.

Transport

Noi am mers cu compania Tarom care avea curse spre Mykonos cu escală în Thassos. Biletul ne-a costat 280 euro/pers. Nu a fost foarte comod întrucât la întoarcere am avut două decolări și două aterizări la intervale foarte scurte, dar mai ales a trebuit să așteptăm în avion îmbarcarea turiștilor din Thassos.

Cazare

Am stat la Hotel Myconian Kyma iar alegerea a fost bună. Locația superbă cu un view incredibil. Camera superb amenajată dar cel mai interesant este că fiecare cameră are intrarea separată direct din complexul superb amenajat. Singura problemă este că neavând un mijloc de transport până în oraș nu prea ai trotuar, dar distanța nu este foarte mare. Cazarea nu a fost ieftină pentru că insula nu este una ieftină.

Viza

Nu ai nevoie de viză și nici de pașaport.

Schimb valutar și internet

Moneda națională este EURO așa că nu vei avea probleme să îți iei din țară. Te sfătuim să rezervi mai mulți bani decât o faci în mod obișnuit pentru vacanțe dacă te hotărăști pentru Mykonos. Internetul este ieftin fiind în Europa.

Îmbrăcăminte

La capitolul îmbrăcăminte este permis orice. Vei observa că oamenii sunt extrem de eleganţi, așa că nu uita să-ți pui în bagaj cât mai multe haine cool pe lângă costumul de baie.

Mâncare, băutură și țigări

Mâncarea este extraordinar de bună și diversificată, băutura la fel, dar ce merită încercat sunt cele tradiționale, cum ar fi Ouzo sau vinurile care merită degustate. La capitolul țigări vei avea la dispoziție multe terase, baruri și taverne unde vei putea fuma în liniște.

Shopping

Aici vei sta foarte bine. Mykonos fiind insula design-ului de bun gust, vei găsi haine interesante și unicate create de designeri locali dar și branduri internaționale. Magazinele sunt extrem de frumos amenajate și în interior dar și în exterior. Vei găsi magazine cu pernuțe așezate pe pietre sau măsuțe cu scaune pentru relaxul celor care au obosit să mai intre în magazin.

Matogianni este cea mai aglomerată stradă din Mykonos. Moda și viața de noapte sunt combinate aici. Mergeți pe aleea îngustă tradițională și veți găsi magazine de lux, mărci internaționale și locale de îmbrăcăminte, accesorii, bijuterii, operă de artă și multe suveniruri.

Zona nu are doar magazine, ci și cafenele, baruri și taverne unde vă puteți relaxa la o cafea sau să mâncați ceva după oboseala de a proba diverse lucruri. Pentru noi este zona perfectă să îmbini utilul cu plăcutul.

Ce am văzut

Chora

Este inima insulei Mykonos, frumoasă și tradițională cu case în albastru și alb, cu străduțe întortocheate în care la fiecare colț ai senzația că vei descoperi comorii. Cu magazine, bisericii și terase superb amenajate care te îndeamnă să intri pentru a lua o pauză de la soarele arzător sau pentru a-ți mai cumpăra ceva sau a bea o cafea bună. Cu scări pe post de scaune, cu flori în culori amețitoare cu oamenii locului incredibil de prietenoși, eleganți și frumoși.

Terasa VINOS

Little Venice

Este, poate, cea mai celebră imagine din Mykonos la egalitate cu morile de vânt. Este numită “Mica Veneție” întrucât seamănă cu Veneția Italiei datorită arhitecturii sale excepționale și a frumuseții. Vă puteți relaxa la diferite baruri și restaurante pe durata întregii zile dar mai ales seara pentru a admira apusul soarelui, care este fabulos. Stați neapărat la terasa care este fix pe marginea apei și lăsați valurile să va stropească iar ziua va fi cu adevărat superbă.  

Plaja Platis Gialos

Este localizată la 4 km de Mykonos fiind și cea mai populată și astfel și cea mai aglomerată plajă. Nisipul alb și apele turcoaz este o continuă atracție pentru cei care vin pe insulă. Este accesibilă cu autobuzul și vaporul, fiind foarte bine organizată cu baruri restaurante. De acolo puteți să luați bărcii spre alte plaje superbe (Paraga, Agrari, Elia, Paradise și Super Paradise).

Tropicana Mykonos Club

Situat pe plaja Paradise este locul celebru de distracție din Mykonos. Petrecerile acestui club au făcut istorie obținând de-a lungul timpului celebritate și oameni frumoși puși pe distracție. Chiar dacă nu te omori după cluburi, trebuie să ajungi aici și doar pentru a bea o bere și a-i admira pe cei cărora chiar le face plăcere să danseze pe muzica acestui club, de altfel extrem de vibrantă. Personalul este prietenos, atmosferă superbă iar animatorul cu totul special.

Morile de vânt

Celebrele mori de vânt, astăzi doar înfrumusețând peisajul insulei, au fost utile în trecut pentru măcinarea cerealelor care a dus la creșterea economică a insulei. Dacă vreți să vedeți cum arată o moară de vânt în interior sau pentru a cunoaște istoria locului puteți să faceți o vizită la celebra mora “Boris Windmill” devenită muzeu. Cu formă sferică caracteristică, culoarea albă ca zăpada și acoperișul ascuțit din lemn, ideal pentru vânturile destul de extreme din Mykonos, sunt o apariție superbă privindu-le de pe dealurile insulei și de la terasele din “Little Venice”.

 Biserica Panagia Paraportiani

Este una dintre cele mai importante monumente arhitecturale și religioase din complexul insulelor Cycladine. Situată lângă vechiul castel al insulei, chiar lângă marea Egee, și-a luat numele de la faptul că este lângă poarta mică (“paraporti” în greacă) a zidului medieval de pe insulă. Biserica este de fapt un complex cu doua etaje formată din cinci biserici, unde patru dintre ele sunt la parter și una este ridicată. Aici veți asista, dacă mergeți spre seara, la un apus de soare mirific, iar drumul până acolo este superb întrucât veți străbate străduțele mirifice ale acestei insule.

Orașul Antic Delos

La distanță mică de cosmopolitul Mykonos, este insula sfântă a Greciei antice, Delos. Este un loc impunător, fără vegetație, dar strălucitor și plin de rămășițele Greciei antice, fiind considerat în mitologia greacă locul de naștere a lui Apollo și al Artemis.

Ce este fascinant în Delos, este că s-au găsit case private vechi într-o stare perfectă oferind o imagine vie a arhitecturii, a amenajării interioare, a materialelor utilizate,etc. ale acelor vremuri.

Naxos si Paros

Luați feribotul și mergeți pe cele două insule superbe care vă vor duce în cealaltă extremă, de la nebunia insulei Mykonos la liniștea celor două.

Ambele insule sunt superbe și merită să le acordați măcar o zi fiecăreia dintre ele.

Naxos

La intrare în portul Naxos veți întâlni emblema insulei “Portara” poarta rămasă dintr-un templu antic  dedicat zeului grec Apollo. Orașul este un amestec minunat de arhitectură venețiană și tradițională cicladică. Deasupra caselor albe tradiționale veți întâlni impozantul castel venețian care emite un farmec medieval. Străduțele au un farmec aparte și vă vor transporta într-o lume de basm.

Paros

Este considerat centrul cultural al Cicladelor. Atmosfera este una boemă cu străduțe asemănătoare celorlalte insule din grup, dar parcă cu un farmec aparte. Străduțele pe care le străbați cu magazine, restaurante, cafenele și baruri, par să îți spună să nu te grăbești, să-ți dai răgaz ca lucrurile să se așeze. Naxos are cea mai veche și funcțională biserică din Grecia, plajele cele mai însorite și mâncarea cea mai proaspătă și buna.

Insula Mykonos este situată în apropierea insulelor sacre Delos şi Rhenia, parte a grupului de insule grecești cunoscute sub numele de Ciclade. Conform mitologiei, Delos este locul de naștere al zeului Apollo și a sorei lui geamănă, Artemis.

Conform unui mit, acesta este locul unde Hercule i-a ucis pe Giganticii puternici care făceau probleme Olimpului, iar rocile gigantice pe care le vedeți în jurul insulei se spune ca ar fi trupurile lor pietrificate.

Un alt mit interesant este legat de numele insulei, care a fost numită după primul conducător și erou al insulei Mykons, fiul lui Appolo. De aceea insula a fost adesea numită “insula luminii”.

Publicitate

2 gânduri despre “Mykonos – Insula care nu doarme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.