Unele dintre cele mai frumoase orășele din Europa

Assos, Grecia

Satul pitoresc Assos este un paradis de liniște într-unul dintre cele mai spectaculoase decoruri din Grecia. Satul se afla în inima stâncilor spectaculoase de pe coasta de vest a Kefaloniei și, în vremurile venețiene, ar fi fost un avanpost îndepărtat accesibil doar printr-o potecă abruptă. Traseul în sine începe chiar în spatele satului și la câteva minute de mers pe jos dezvăluie una dintre cele mai spectaculoase vederi din vestul Greciei și apusuri de soare incredibile!

La sud de Assos se afla faimoasa plajă Myrtos. Plaja albă, în formă de potcoava și uimitoarea apă albastru turcoaz este una dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia câștigând admirația la nivel mondial pentru frumusețea sa.

carturesti.ro

Albarracín, Spania

Fosta capitală a unui regat maur (Taifa), micul oraș Albarracin și-a păstrat toată aroma islamică și medievală. Principalul lucru care surprinde vizitatorii care sosesc în oraș este impunătoarea sa incintă fortificată, al cărei perimetru este mult mai mare decât zona centrului urban. Cetatea și Turnul Andador provin din secolul al X-lea. În secolul al XI-lea, regii Albarracin au construit zidurile din jurul zonei sărace din Engarrada. În cele din urmă, după Reconquestare, regii Aragonului au ridicat noi secțiuni de ziduri și majoritatea forturilor și turnurilor.

answear.ro

  Castelluccio, Italia

Castelluccio in Monti Sibillini National Park, Italy

La 1452 m deasupra nivelului mării, Castelluccio cultivă pământul pentru a produce remarcabila linte, produc brânzeturi pecorino și ricotta excelentă și servesc cu entuziasm, cu cea mai caldă ospitalitate, vizitatorii care ajung în orășelul lor pentru aer curat și proaspăt de munte și vederi panoramice uluitoare la 360 de grade. Cu vasta întindere a Piano Grande, parte a Parco Nazionale dei Monti Sibillini, întreaga vale devine incredibil de vie în perioada mai-iunie, când întreaga vale se umple de flori. Este un fenomen natural spectaculos care trebuie văzut cel puțin o dată în viață și este sărbătorit anual la Festa della Fiorita (Festivalul înfloririi) în a treia și ultima duminică din iunie.

vivre.ro

 Kaysersberg, Franța

Orașul se afla într-un cadru pitoresc, într-o vale înconjurată de podgorii și cu dealuri împădurite care se ridică deasupra orașului. La intrarea în oraș se află frumoasa piață principală, care este înconjurată de o mulțime de clădiri pictate din lemn și o stradă principală foarte plăcută. Pe măsură ce se merge pe strada principală și se ajunge la râu, aici orașul devine cu adevărat minunat. De-a lungul râului există numeroase case vopsite în culorii din lemn, iar râul Weiss este străbătut de un minunat pod din piatră fortificată din secolul al XVI-lea care se adaugă la imaginea uimitoare a orășelului.

elefant.ro

Ísafjörður, Islanda

Situat în peninsula Westfjords, incredibil de superbă, din Islanda, micul oraș Ísafjörður este aproape înghițit de munții falnici care îl înconjoară. În cea mai veche parte a orașului este Muzeul Patrimoniului, care contrastează viața din epoca modernă cu vremurile mai dure de odinioară. La biserica istorică decorată cu arte, se dau spectacole cu muzică live și se pot auzi povești populare. Drumul către Valea Tungudalur oferă imagini panoramice asupra râului Buná și lanțului montan Snaefjallastrond și un peisaj subarctic sculptat de ghețari de-a lungul mileniilor. 

carturesti.ro

Rye, Anglia 

Rye, în East Sussex, este unul dintre secretele cele mai bine păstrate ale Angliei. Amplasat între dealuri verzi și Canalul Mânecii, este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Anglia. Cu nume precum Watchbell Lane, Mermaid Street și Wish Street, nu poți să nu fii fermecat de un oraș pe care timpul pare să-l fi trecut. Are farmecul și frumusețea care se potrivesc cu cele mai populare locuri din Anglia, dar cumva a scăpat de un aflux uriaș de vizitatori. 

Giethoorn, Olanda

Giethoorn este un sat din provincia olandeză Overijssel. Este la aproximativ o oră și jumătate de mers cu mașina de Amsterdam și este cunoscut pentru faptul că este foarte drăguț, deoarece conține foarte puține drumuri și o mare parte din sat poate fi accesată doar pe jos sau cu barca. Există mai mult de 180 de poduri care adaugă mai mult farmec pitorescului orășel. Majoritatea caselor au acoperișuri din stuf, așa că se simte puțin ca și cum ai fi făcut un pas înapoi în timp,  în timp ce te plimbi de-a lungul potecii de lângă canal admirând casele frumoase și poate oprindu-te la prânz la una dintre cafenelele sau restaurantele de pe canal. 

epantofi.ro

Vernazza, Italia

Cufundat în coasta evocatoare a Liguriei, Cinque Terre prezintă o carte poștală încântătoare de case turn turnate în culori pastelate, plaje stâncoase și trasee liniștite printre terasele acoperite de vie, măslini și grădini private. Vernazza este probabil bijuteria încoronată dintre cele cinci, numit unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia, este un sat fără trafic cu arhitectură caracteristică zonei, magazine și monumente. Orașul fortificat este menționat în documente începând cu începutul anilor 1080 și a servit ca bază militară / navală pentru marchezii Obertenghi în timp ce lucrau pentru a apăra coasta de raidurile piraților saraceni, care de multe ori au devastat micile orașe din stânga și din dreapta. În următorii două sute de ani, Vernazza a fost cheia cuceririi Liguriei de către Genova, oferind port, flotă și soldați.

libris.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.