Unele dintre cele mai ciudate insule din lume

Palmyra Island, Nordul Pacificului

Linia de coastă uimitoare, palmieri, apă sclipitoare, apusuri de soare superbe, corali plini de culoare. Fascinant, nu? Dar aceasta imagine este contaminată cu morți tragice, întâmplări bizare, atacuri de pirați, comori îngropate, folosiri militare secrete, terenuri blestemate și crime înspăimântătoare. Toate acestea i-a făcut și pe cei mai raționali să se întrebe dacă insula este blestemată. Cei care doresc să viziteze insula o pot face cu barca și în anumite circumstanțe. Vizitarea trebuie să aibă aprobare prealabilă.

Socotra Island, Yemen

Insula face parte dintr-un arhipelag din Oceanul Indian fiind atât de izolată încât o treime din viața sa vegetală nu se găsește nicăieri pe planetă. Pe suprafața ei poți întâlni peste 300 de plante, 27 de reptile și 6 specii de păsări unice. În 2010 o echipă de arheologi ruși au descoperit ruinele unui oraș datând din sec.II. Insula este, de asemenea, considerată de unii ca fiind locația originală a Grădinii Eden, datorită izolării sale, diversității biologice și a poveștilor antice sumeriene a unui paradis numit Dilmun.

libris.ro

Rapa Nui sau Easter Island, Chile

Exista 887 de statui ciudate împrăștiate pe întreaga insula, înalte de peste 4 metri și cîntărind 14 tone fiecare. Nu se știe cum au îndeplinit locuitorii polinezieni o astfel de sarcină monumentală cu instrumentele lor primitive. Rapa Nui este considerată cea mai retrasă insulă locuită din lume. Se află în Oceanul Pacific fiind la 3800 km de cea mai apropiată țară, Chile. Singura modalitate de a ajunge pe insulă este cu avionul din Santiago de Chile iar durata zborului este de  5 ore.

Ōkunoshima Island or Rabbit Island, Japonia

Insula a fost odată casa a mai multor fabrici de gaze otrăvitoare în timpul celui de-al doilea război mondial. Astăzi ea este casa a mii de iepuri. Nu se știe cum au apărut iepurii pe insulă. Ar putea fi o farsă a unui grup de școlari veniți în vizită sau o distragere creată de cineva care a dorit să facă din insulă un loc fericit de vizitat. Oricare ar fi motivul, astăzi, între 800 și 1000 de iepuri trăiesc pe insula fără prădători naturali. Din păcate, hrănirea lor se bazează pe vizitatorii care nu întotdeauna au hrană sănătoasă pentru ei.

fashiondays.ro

The Floating Islands of Lake Titicaca, Peru

Aceste insule făcute de om sunt destul de căutate și minunate în felul lor. Sunt ca niște covoare țesute din stuf totora plutitor, fiind fixate împreună cu frânghii. Tribul Uros folosește aceste insule ca așezări, pentru a evita perturbările cu triburile vecine în ceea ce privește teritoriile. Uros sunt o rasă de indigeni unică care au migrat la Lacul Titicaca cu aproximativ 3700 de ani în urmă. De-a lungul timpului s-au amestecat cu tribul Aymara din apropiere și în cele din urma și-au abandonat limba și multe tradiții.

Christmas Island, teritoriul Australiei în Oceanul Indian

Insula poartă numele zilei în care a fost descoperită în anul 1643. Crabul roșu este doar unul dintre cele 14 specii de crabi, existând și crabul albastru precum și crabul cocos. Acesta din urmă este cel mai mare artropod care trăiește pe uscat din lume, cunoscut și sub numele de crabul tâlhar datorită tendințelor sale de hoț. Insula mai găzduiește și o comunitate multiculturală care amestecă armonios rezidenți budiști, creștini, taoiști și musulmani. De la trasee naturale, cascade, plaje ascunse și găuri de înot la cinematograful în aer liber, yoga și masaj, toate iți sunt oferite într-o ambianța magică. 

vivre.ro

Sable Island, Nova Scotia

Cunoscută și sub numele de  “Cimitirul Atlanticului”, insula adăpostește o mulțime de naufragii și sute de cai sălbatici. Cele peste 400 de naufragii dărăpănate care împodobesc insula în timp ce peste 450 de cai sălbatici galopează în jurul lor fac, cu siguranță, o imagine stranie și mirifică în același timp. Un pin zbârcit plantat în urmă cu zeci de ani, este arborele solidar al insulei. Si dacă l-ai vedea, ai crede că seamănă mai mult cu un tufiș decât cu un copac. Iar priveliștea populară de pe plajele insulei sunt focile gri.  

North Sentinel Island, Andaman

Este una dintre insulele Andaman din Golful Bengal, aparținând administrativ de Andamanul de Sud. Acasă la nativul Sentinelese, este una dintre cele mai periculoase insule din lume. Intrarea pe insulă este strict interzisă din cauza șanselor ca vizitatorii să fie atacați de nativi care populează insula. În jurnalul său, directorul publicației National Geographic, care a vizitat insula în 1974, s-a întrebat dacă insula ar putea fi ”ultima cetate a lui Satana” și și-a exprimat frustrarea că nu a fost întâmpinat cu brațele deschise. ” Ce îi face să devină atât de defensivi și ostili?”

bestvalue.eu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.