Obiceiuri bizare în întreaga lume

Ziua Tăcerii în Bali, Indonezia

Ziua Tăcerii din Bali, sau Nyepi, așa cum o numesc ei, este o sărbătoare celebrată atât cu postul, cât și cu meditația. Este practic Anul Nou în calendarul balinez. Întreaga insulă oprește toate sunetele, luminile și toate celelalte activități, așa că există liniște în jur. Cu câteva zile înainte de celebrarea propriu-zisă, balinezii își fac timp pentru a realiza statuile ogoh-ogoh (demon) care vor fi folosite pentru a defila pe străzi în timpul ceremoniei Pengrupukan, care apoi vor fi arse pentru a scăpa de energiile negative. Datorită naturii sale interesante, turiștii vin în Bali special pentru a asista la Nyepi și la festivitățile care au loc înaintea sa.

La Tomatina, Spania

O dată pe an, în orașul Valencian Buñol, spaniolii se adună pentru a arunca roșii unul în celălalt. Cea mai mare luptă de roșii din lume, La Tomatina atrage în fiecare an călători din întreaga lume.

carturesti.ro

Battaglia delle Arance, Italia

În timpul Carnavalului din Ivrea în fiecare an, locuitorii orașului italian Ivrea se reunesc pentru a arunca portocale unul în celălalt. Tradiția este în memoria unei bătălii dintre orășeni și un tiran conducător, ca parte a luptei pentru libertate.

Coacerea banilor în alimente, Bolivia

În Bolivia este tradițional să coacă bani în produse de patiserie dulci și prăjituri în noaptea de Revelion. Este o tradiție la care participă brutăriile din toată țara. Cei care găsesc o monedă în tort se pot aștepta să aibă mult noroc în noul an.

elefant.ro

Cântărirea funcționarilor publici, Marea Britanie

Orașul High Wycombe din Marea Britanie are tradiția ciudată de a-și cântări primarul la începutul și la sfârșitul mandatului. Istoria locală indică faptul că tradiția a început pentru a se asigura că primarul nu trăia din bunurile pământului lor.

Soții purtătoare, Finlanda

În Finlanda, este tradițional încă din secolul al XIX-lea să participi la eukonkanto – sportul purtării soției. Există chiar și un Campionat Mondial de soție. Premiul câștigătorului este greutatea soției lor în bere.

libris.ro

Lăsați oamenii să vă hrănească în Etiopia

Dacă vă aflați în Etiopia, unde luați masa cu localnicii, puteți fi surprins. Dacă cineva ajunge la gura ta cu niște alimente, asigură-te că mănânci, altfel s-ar putea să fii văzut ca nepoliticos. Acest lucru se datorează faptului că o modalitate de a arăta afecțiune în Etiopia este de a hrăni oamenii cu care mâncați.

Cultul regal, Vanuatu

Mișcarea prințului Filip este o sectă religioasă pe insula sudică Tanna din Vanuatu. Acolo, oamenii din Kastom din jurul satului Yaohnanen cred că prințul Philip, ducele de Edinburgh (soțul reginei Elisabeta a II-a) este o ființă divină. În fiecare an, de ziua lui, organizează o sărbătoare tradițională cu dansuri ceremoniale.

fashiondays.ro

Plicuri roșii, China

Tradițiile de sărbători sunt adesea legate de mâncare și băutură, dar cu siguranță nu întotdeauna. În China, de exemplu, o tradiție de Anul Nou este oferirea de plicuri roșii care conțin bani. Părinții și bunicii le dau cadou adesea copiilor lor ca parte a sărbătorilor.

Scorțișoară celor care încă sunt singuri la 25 de ani în Danemarca

Danemarca, are o tradiție interesantă, dar ciudată, de a arunca scorțișoară în oamenii care sunt încă singuri la 25 de ani. Individul este plin de o mulțime de bețișoare de scorțișoară de ziua lui, mai ales de către prieteni și de binevoitori. Este interesant, deoarece te motivează să cauți un partener înainte de a împlini 25 de ani. Dacă totuși îți place scorțișoara, atunci acest lucru nu ar trebui să te deranjeze.

epantofi.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.