Johannesburg – Cetatea aurului

Este unul dintre cele mai tinere dintre marile orașe ale lumii, fiind fondat în anul 1886 în urma descoperirii aurului. Orașul a făcut parte inițial din Transvaal, o republică Afrikaner independenta sau Boer, care a devenit ulterior una dintre cele patru provincii din Africa de Sud.

Apartheid Museum

Este muzeul în care dacă ești interesat poți afla despre istoria Africii de Sud. Este primul de acest gen care, documentat, îți arată ascensiunea și decăderea sistemului Apartheid.

fashiondays.ro

Lion Park

Aici trăiesc peste 80 de lei (inclusiv câțiva lei albi) alături de leoparzi, câini sălbatici, hiene, șacali, antilope etc. Este un parc care adăpostește o varietate superbă de animale sălbatice cărora merită sa le faci o vizită.

Nelson Mandela Square

Este cunoscută și ca Sandton Square. Redenumită în anul 2014 după fostul președinte al Africii de Sud și unul dintre activiștii anti apartheid, regretatul Nelson Mandela. Piața are o mulțime de magazine, terase și unele dintre cele mai bune restaurante. Zona are mai întotdeauna muzică și dans în aer liber.

Gold Reef City

Este construit pe locul unei vechi mine de aur, iar vizitatorii pot continua să coboare în gropi și să vadă cum se extrage metalul prețios. Pe lângă “descoperirea aurului” vizitatorii pot merge la cazinou sau în parcul tematic.

inbagaj.ro/

Constitution Hill

Este locul în care se ciocnesc vechiul și noul. Istoric, dealul este casa unui fort din sec. 19, în istoria recentă acest fort a fost folosit ca închisoare pentru deținuții activiști celebri ca Nelson Mandela și Gandhi. Astăzi este casa Curții Constituționale din Africa de Sud.

Maboneng

Este strada plină de viată din oraș, cu multe restaurante și baruri dar și cu celebrele picturi stradale, turiștii petrecând ore bune plimbându-se pe străduțe pentru a descoperi picturile de pe clădiri.

Oriental Plaza

Este bazarul din această parte a lumii, în care 360 de magazine îți pot oferi de toate: haine, mâncare, condimente, bijuterii, electronice, etc.  Este o ocazie buna sa mergi pentru a vedea diversitatea culturala a orașului.

The Orbit

Un loc cu muzică, foarte apreciat în cartierul plin de viata Braamfontein. Programul este plin în fiecare seară a săptămânii cu artiști sud-africani. The Orbit este unul dintre cele mai bune locuri pentru a descoperi orașul care pulsează în ritmul muzicii.

Soweto

Casa a o treime din populația orașului, are un trecut complicat. A fost creat în anul 1930 ca și un cartier segregat pentru rezidenții negri, alungați din suburbiile preponderent albe ale cartierului Jo’burg.

epantofi.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.