Top 5 insule în 2020 din Africa și Oceanul Indian – Readers’ Choise Awards

1. Bazaruto Archipelago – Mozambic

Cele 6 insule ale arhipelagului Bazaruto – Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina, Bangue și Shell – sunt zone protejate și conservate de pe coasta de est a Africii,  fiind considerate “Perla Ocenului Indian”. Cea mai mare parte a coastei Mozambicului este nedezvoltată din cauza tragediilor din trecut ale țării – războiul de 10 ani pentru independența față de Portugalia și războiul civil de 20 de ani care a urmat. Aici puteți găsi unul dintre puținele habitate a unui dugong în forma de lamantin, pe cale de dispariție, pe care marinarii îl confundă uneori cu sirenele.

2. Insula Mnemba, Tanzania

La 5 km de coasta Zanzibarului, înconjurată de nisip alb-coral, această insulă privată de 12 hectare are în inima sa o pădure tropicală care găzduiește nimic mai periculos decât fluturii și antilope. În larg,  insula este înconjurată de zona de conservare marină, ale cărei recif de corali oferă unele dintre cele mai bune snorkelling și scufundării din Tanzania.

answear.ro

3. Insulele Maldive

Un lanț de 26 de atoli și mai mult de 1000 de insule  din Oceanul Indian, Republica Maldive este una dintre cele mai căutate destinații tropicale din lume. Este cea mai joasă țară din lume, cea mai plată țară din lume, cea mai mică țară din Asia atât ca populație cât și ca zonă terestră și cea mai mică națiune musulmană din lume. Întrucât oameni din diferite colțuri ale lumi s-au stabilit în Maldive de-a lungul secolelor, au adus cu ei și tradițiile și de aici diversitatea de obiceiuri. 

4. Insula Seychelles

Acum 200 de milioane de ani, Seychelles exista ca un singur continent – Gondwana. Datorită mișcărilor tectonice continue rezultatul este ce avem astăzi : Seychelles și Oceanul Indian care o înconjoară. Alcătuită din 73 de insule de corali și 42 de insule interioare unde rocile de granit pot fi găsite de-a lungul multor plaje ale insulelor aduc farmec și fac din Seychelles una dintre cele mai fascinante destinații din lume. 

libris.ro

5. Mauritius

Cunoscută oficial ca Republica Mauritius, este o națiune insulară vulcanică situată în largul coastei continentului African în Oceanul Indian. Are reputația de stabilitate și armonie rasială în rândul populației sale mixte. Mauritius este cunoscută ca o societate în care grupurile etnice de hinduși, musulmani, creoli, chinezi și europeni trăiesc în pace, păstrându-și toate culturile ancestrale. Insula este un loc unic în lume iar mauritienii sunt cunoscuți pentru toleranța și bunătatea lor față de toți oamenii. 

fashiondays.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.