Luanda – Orașul scump din Africa

Capitala Angolei, Luanda se află pe coasta Oceanului Atlantic fiind împărțită în doua : Baixa de Luanda şi Cidade Alta. Este al treilea cel mai mare oraș din lume în care se vorbește limba portugheză și unul dintre cele mai scumpe orașe din Africa.

Fortăreața Saint Michael

A fost construită de primul guvernator al Angolei, fiind folosită ca și centrul administrativ al țării, transformată ulterior ca loc de reținere pentru sclavii care urmau sa fie trimiși în Brazilia. Unul din lucrurile interesante, este ca fortăreața are pe pereți dale ornamentale pe care sunt scrise istoria țării.

Avenida 4 de Fevereiro

Prestigiosul bulevard, cunoscut și sub numele de Marginal, este paralel cu Golful Luanda, fiind locul minunat pentru o plimbare, având în fundal un peisaj mirific. La un capăt al bulevardului se afla portul, care este renumit pentru turnul său cu ceas, în timp ce vechiul fort se află la celălalt capăt.

Muzeul Național al Sclaviei

Istoria Luandei în industria sclaviei nu este una foarte frumoasă iar în acest muzeu se expune povestea acelei perioade. Angola a fost unul dintre cei mai mari comercianți de sclavi de-a lungul coastei de vest a Africii. Locul unde se află muzeul este locul unde au fost botezați sclavii înainte de a fi puși pe nave spre Statele Unite ale Americii.

Palacio del Ferro (Palatul de fier)

Palatul poartă semnătura lui Gustave Eiffel. Se crede că palatul a fost construit în Franța, cu idea de a fi mutat în Madagascar cu o barcă, dar a sfârșit pe coasta Angorei din cauza curenților. Acum palatul găzduiește Muzeul de Diamante.

Benfica Market

Este piața unde se pot cumpăra obiecte de artizanat și statui și măști tradiționale. Piața este cunoscută și pentru comerțul cu fildeș. Negocierea este esențială pentru a achiziționa obiecte la prețuri foarte mici. Piața atrage în jur de 700 de meșteșugari și este piața unde există aproximativ 10000 de lucrări expuse.

Caraibe Bar

Cu vedere către ocean și în aer liber, Caraibe are mâncare bună, berea locală este la discreție, vinurile dintre cele mai bune (sunt unii dintre cei mai mari importatori de vinuri bune) iar atmosfera este mirifică indiferent dacă alegi să bei o cafea în timpul zilei sau să mănânci seara.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.