Crăciun în jurul lumii

Crăciun în Africa

În Congo, ziua de Crăciun începe cu grupuri de colindători care merg de-a lungul drumului, lângă casele misionarilor, cântând colindele minunate cunoscute în întreaga lume. Locuitorii își pregătesc hainele și darul pentru Isus pentru slujba de Crăciun. Toți cei care participă la slujbă merg înainte pentru a-și depune darul pe platforma ridicată lângă masa de împărtășanie. Nici o persoană nu va participa la slujbă fără a oferi un cadou. După slujbă pregătesc masa în fața casei lor și își invită prietenii.

În Africa de Sud, Crăciunul găsește zile glorioase de soare care poartă o invitație irezistibilă la plaje, râuri și pante montane umbrite. Sezonul de sărbători în Africa de Sud atinge apogeul când toata lumea campează printre numeroasele soiuri  de flori care înlocuiesc cu brio zăpada. Casele oamenilor sunt decorate cu ramuri de pini, bradul este la loc de cinste iar cina de Crăciun este ținută de fapt la prânz în aer liber. 

În Ghana, pe coasta de vest a Africii, majoritatea bisericilor anunță venirea Crăciunului decorând biserica și casele cu patru săptămâni înainte de Crăciun. Acest anotimp coincide cu recolta de cacao, deci este moment de bogăție. Toata lumea se întoarce acasă de oriunde s-ar afla. În ziua de Crăciun, după colindat și mersul la biserică în port popular,  are loc masa cu preparate de orez și pasta de ignam, numita fufu, împreună cu familia și vecinii.

vivre.ro

Crăciun în Bahamas

Crăciunul și Carnavalul sunt destul de sinonime pentru Bahamas. Această dispoziție a carnavalului este adesea plină de culori și nuanțe vibrante, cu toate acestea, spiritul Crăciunului ar rămâne incomplet fără a face schimb de cadouri. Casele sunt decorate, și mai mult, mobilierul este îndepărtat astfel încât casa să capete un aspect liber și curat. Mâncarea a fost dintotdeauna centrul de atracție al oamenilor din Bahamas. Unele articole tradiționale de Crăciun , cum ar fi bere de ghimbir, prăjitura neagră și ceapa murată sunt nelipsite de pe mesele localnicilor. Crăciunul nu ar fi complet fără a urmări faimoasa paradă Junkanoo. Participanții la această paradă poartă rochii colorate și dansează însoțiți ritmic de clopote, tobe și fluiere.  

answear.ro

 Crăciun în Chile

Sărbătoarea de Crăciun în Chile este pregătită cu aproape o lună înainte de ziua festivă propriu-zisă. Slujbele bisericești se țin zilnic pe tot parcursul sezonului de Crăciun, dar sărbătorile sfinte încep cu nouă zile înainte de Ziua Crăciunului când chilieni încep o slujbă specială de rugăciune împreună cu pregătirea spirituală cunoscută sub numele de “Novena”. Chilienii adoră să-și împodobească casele cu lumini strălucitoare și baloane. Pomul de Crăciun este decorat cu mici figuri de lut cunoscute sub numele de “pesebre”. Festivitățile de Crăciun ar fi incomplete fără o mulțime de feluri de mâncare și fără a merge la plajă pentru distracția în aer liber.

fashiondays.ro

Crăciun în Etiopia

Crăciunul etiopian, cunoscut sub numele de Ganna, este sărbătorit pe 7 ianuarie. Această sărbătoare are loc în bisericile vechi sculptate din roci vulcanice solide și, de asemenea, în bisericile moderne, care sunt proiectate în trei cercuri concentrice. Bărbații și băieții stau separat de femeii și fete. 

Mâncarea servită de Crăciun include de obicei injera, o clătită cu aluat asemănător pâinii.

Oferirea de cadouri este o parte foarte mică a sărbătorii de Crăciun. Copii primesc de obicei cadouri foarte simple, cum ar fi îmbrăcămintea. 

În Ajunul Crăciunului orașul este aglomerat cu pelerini care rămân în aer liber toată noaptea rugându-se și scandând. Dimineața, o procesiune colorată  își face drum spre un vârf de deal din apropiere, unde se ține slujba. După ce slujba s-a terminat, restul zilei este petrecută dansând, mâncând și jucându-se diverse jocuri populare.

libris.ro

Crăciun în Finlanda

Prima duminică din Decembrie (numită și prima venire) începe sezonul finlandez de Crăciun. Luminile de Crăciun încep să apară în magazine împreună cu cadouri și bunătăți pentru sărbători. Pomul de Crăciun este înființat în Ajunul Crăciunului. Brazii sunt tăiați, legați de sănii și aduși în casă pentru a fi decorați cu bomboane, steaguri din hârtie, mere și alte fructe. Crăciunul este plin de diferite obiceiuri de casă. În zonele rurale finlandeze, este o tradiție populară pentru fermieri să lege un snop de cereale, nuci și semințe pe un stâlp și să-l așeze în grădină pentru ca păsările să se hrănească. Numai după ce păsările își iau cina, fermierii iau masa de Crăciun.

libris.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.