Locuri de poveste

Ta Prohm, Cambodia

Templul lui Ta Prohm, care face parte din faimosul complex Angkor Wat, pare că a fost devorat de jungla cambodgiană, cu copaci masivi, deformați, care intră prin crăpăturile pietrelor sale slăbite. Dar structura ciudat de convingătoare ( căruia i s-a dat un rol în filmul Tomb Raider) continuă să fie o atracție populară printre turiștii și fotografii îndrăzneți.

Hallstatt, Austria

Există ceva special în Hallstatt – și îți devine clar când mergi spre el cu feribotul pe lacul sticlos cu același nume, cu ceața care înconjoară totul dinspre munții Dachstein. În jurul orașului veți găsi biserici care datează din secolul al XII-lea, împreună cu o piață plină de viață și o mulțime de restaurante confortabile, la lumina lumânărilor.

carturesti.ro

Avenue of the Baobabs, Madagascar

Separat de Africa continentală de 250 de mile de apă, Madagascar este cea mai mare aventură pe care nu ați avut-o încă. Insula găzduiește o gama largă de creaturi, inclusiv molii uriașe si lemuri, dar și atracții precum bulevardul suprarealist al baobabilor, unde copacii vechi de secole ating înălțimi de aproape 30 de metri.

 Krzywy Domek, Polonia

Faimoasa clădire din Sopot, al cărui nume se traduce ca și “Casa strâmbă ”, a fost concepută în mod intenționat pentru a părea deformată și capricioasă. Designerii ar fi folosit ilustrații din basmele poloneze ca inspirație pentru clădirea care a fost deschisă în 2004. Clădirea adăpostește sediile unor companii care reprezintă diverse industrii, saloane de înfrumusețare, cabinete medicale, restaurante, pub-uri, cafenele și magazine.

libris.ro

The Sea of Stars, Maldive

“Marea stelelor” este un fenomen care apare la sfârșitul verii în recifele Maldivelor, cauzat de fitoplanctonul bioluminiscent care emană o strălucire albastră orbitoare, făcând să pară că stelele și-au găsit cumva drumul spre pământ. Fenomenul este unul dintre cele mai rare evenimente ale naturii.

Colmar, Franța

Amplasat printre podgorii, casele sale tradiționale, canalele, expozițiile de flori, bucătăria uimitoare, vinurile celebre și cazările fermecătoare fac din Colmar un oraș de poveste. Capitala vinului alsacian oferă vizitatorilor un aspect interesant la 1000 de ani de istorie europeană. 

carturesti.ro

Mont Saint-Michel, Franța 

Ridicându-se din vaste bănci de nisip, insula stâncoasă Mont Saint-Michel, din largul Normandiei, dă un aspect straniu. Această insulă magică acoperită de o mănăstire medievală care sfidează gravitația, a fost timp de secole una dintre cele mai importante destinații de pelerinaj din Europa, fiind considerată sfântă. 

The Dark Hedges, Irlanda de Nord

Chiar și basmele sunt întunecate și pline de teroare, iar acest drum mărginit de copaci din Irlanda de Nord – care a apărut în faimosul serial Game of Thrones – pare fi smuls din cele mai înfricoșătoare pagini a unei cărți de povești. Legenda locală spune că Doamna Cenușie bântuie drumul la amurg.

answear.ro

Chiang Mai, Thailanda

O dată pe an, pe luna plină a lunii a douăsprezecea a calendarului thailandez, cerul de deasupra orașului Chiang Mai se umple de mii de felinare strălucitoare de hârtie portocalie pentru festivalul Yi Peng. Eliberarea felinarului semnifică modul de a renunța la orice lucru negativ din anul trecut și de a invita pozitivul în viața noastră în anul care vine. 

bestvalue.eu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.