Cele mai ciudate orașe din lume

Coober Pedy, Australia

Tot orașul există sub pământ. A fost înființat în 1915 ca un oraș minier de opal (este în continuare cea mai mare mină de opal din lume), când minerii și-au dat seama că este mai ușor să rămână sub pământ, deoarece temperaturile de deasupra nivelului ar atinge 51 de grade Celsius. Orașul are magazine subterane, biserici, galerii și chiar primul hotel subteran de 4 stele din lume. Locul este foarte popular în rândul turiștilor, deoarece fiecare stradă subterană este o vedere neprețuită pentru ei iar localnicii îi lasă să arunce o privire în casele lor. Orașul este unul dintre cele mai uscate din lume. De la înființare lipsa de apă dulce a fost principala problemă.

Chefchaouen, Maroc

Orașul este situat în partea de nord-est al Marocului și are aproape toate casele și străzile vopsite în albastru. Orașul a fost pictat în albastru de către locuitorii săi evrei care locuiau acolo în anii 1930. Orașul are în jur de 200 de hoteluri care preiau fluxul de turiști europeni. Se spune că orașul este cel mai mare producător de hașiș. În prezent, Chefchaouen are o bogată cultură berberă, musulmană și evreiască, alături de descendenții exilaților mauri din Spania care au locuit acolo în anii 1400. Potrivit unor localnici, pereții colorați în albastru amintesc de albastru izbitor al Marii Mediteraneene pentru a le aminti în permanență că apa susține viața.

libris.ro

Kowloon, Hong Kong

Înainte de demolarea sa în 1994, Kowloon era cel mai dens oraș cu populație de pe pământ, cu aproape 50000 de oameni care trăiau într-un oraș cu o suprafață de 6,5 acri. Orașul a fost fondat de armata chineză cândva în sec. al XVII-lea ca fort local și “abandonat” de autoritățile locale în 1950. Orașul devine un refugiu pentru infamul sindicat al criminalității – “Triadele”. Întrucât orașul nu avea autorități reale, locuitorii și-au construit casele deasupra altora, fără a respecta nici un cod de siguranță.

 Caleta Tortel, Chile

Departe de Chile, adânc în Patagonia, se află orășelul izolat cu doar 320 de persoane, care până acum aproximativ 10 ani nu avea acces rutier către restul țării. Și la ce ar fi bun drumul respectiv pentru locuitorii lui Tortel ? Nimeni nu avea mașină. Asta pentru că nu existau deloc drumuri în oraș, ci doar trotuare din lemn care leagă un șir de case agățate de deal. Nu exista pub, nu exista restaurant în afara hotelurilor în stil B&B. 

epantofi.ro

Xuankong Si, China

Trebuie să ai încredere în inginerii tăi atunci când casa ta este construită pe marginea unei stânci, la aproximativ 75 de metri deasupra solului. Deși doar câțiva îngrijitori locuiesc încă la Xuankong Si, o mănăstire și un complex de temple din provincia Shanxi  din China, se duc la culcare în fiecare seară știind că viața lor depinde de munca constructorilor care au ridicat aceste structuri uimitoare acum aproximativ 1500 de ani. 

Cappadocia, Turcia

Există clădiri în această regiune stâncoasă din centrul Turciei, care merg până la cinci etaje subterane și datează din epoca romană. Aici există orașe subterane întregi, inclusiv biserici și catedrale. Majoritatea caselor de stâncă din Cappadocia, care sunt încă locuite, sunt totuși deasupra solului, locuințe care au fost dăltuite din ciudatele coșuri de stâncă pentru care zona este cunoscută. Unele au fost chiar transformate în case de oaspeți, pentru cei care doresc să știe ce se simte dacă locuiesc aici. Există cel puțin 30 de biserici sculptate în stâncă și capele care conțin fresce superbe datând din secolele IX-XI.

fashiondays.ro

Matmata, Tunisia 

Fanii Războiului Stelelor vor recunoaște acest sat troglodit din filmul original – Matmata a servit drept casa fictiva a lui Luke Skywalker. Oamenii din acest oraș locuiesc în gropi mari care au fost săpate din pământul stâncos, fiecare cu peșteri cizelate în părți pentru a acționa ca bucătării, dormitoare și saloane. Este o întrebare deschisă cu privire la momentul în care triburile nomade au decis să se stabilească aici în casele lor subterane și întreaga zona a fost necunoscută lumii exterioare până în anii 1960, când inundațiile severe au adus-o în atenția guvernului Tunisian.

Barkerville, Canada: Gold Rush

Orașul s-a bucurat de creștere și prosperitate peste noapte în timpul goanei după aur din anii 1800. Numit după Billy Barker, unul dintre primii puțini norocoși care a găsit aur în 1861, orașul a crescut peste noapte și a atras sute de călători în căutarea unui noroc similar. Comunitatea a crescut chiar dacă era plină de mineri, în mare măsură trecători în căutarea aurului, iar orașul a construit magazine generale, frizerii și magazine de proximitate. În 1957 guvernul a restaurat orașul la începuturile sale istorice și acum funcționează ca o atracție turistică cu replici complete ale clădirilor istorice originale. Majoritatea locuitorilor s-au mutat în New Barkerville pentru a permite restaurarea completă.

vivre.ro

Orașul Tamisa, China – Replica britanică în China

Locuitorii acestui oraș sunt cunoscuți pentru producerea unor articole copie în masă, fiind situate la 30 de km de Shanghai. Orașul, numit după râul din Londra, este replica unui oraș englezesc, chiar în mijlocul Chinei. Orașul are propriul restaurant Fish&Chips, străzi pietruite, un pub și o biserică după modelul Bisericii Hristos din Bristol. Deși pentru a atrage locuitori pentru acest oraș guvernul a promis “un mod de viață britanic” nu a fost suficient pentru a atrage familiile să-și mute viața din Shanghai în orașul Tamisa. De aceea, cea mai obișnuită utilizare a orașului este ședințele foto înainte de nuntă.   

bestvalue.eu
Publicitate

Un gând despre “Cele mai ciudate orașe din lume

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.