Top 5 insule în 2020 din Australia și Oceanul Pacific – Readers’ Choise Awards

1. Tasmania, Australia

Frumusețea naturală a Tasmaniei este uluitoare, experiențele sale culturale sunt diverse, iar oferta de mâncare și băuturi este de invidiat. Capitala Hobart găzduiește una dintre cele mai interesante galerii de artă din lume, precum și istoria fascinantă a condamnaților. “Diavolul Tasmanian” se găsește doar aici și este cel mai mare marsupial carnivor din lume care a supraviețuit iar pinii Huon unele dintre cele mai vechi organisme vii de pe pământ.  

2. Kangaroo Island, Australia

Insula este cunoscută pentru plajele sale curate, varietatea de animale sălbatice, vinării, agricultură, pescuit și rezervațiile sale naturale. Este o destinație atât de diversă încât se potrivește cu tot felul de călători. Surf, pescuit și canotaj sunt doar câteva dintre activitățile disponibile pe insulă. Aici se pot vedea leii de mare jucându-se, Koala bucurându-se de umbră sub un eucalypt și pinguinii mici care aleargă de-a lungul plajei.

epantofi.ro

3. Waiheke Island, Noua Zeelanda

Cu plaje cu nisip alb și ape albastru – turcuaz, peisaje superbe, vinuri de clasă mondială și mâncăruri fantastice este considerată bijuteria Golfului Hauraki. Există peste 20 de vinării pe insulă si, în lunile de vară, majoritatea au ușile deschise publicului. Există, de asemenea, numeroase trasee de mers pe jos, numeroase plaje. Principalul oraș este Oneroa, un încântător sat de pe litoral, cu vederi magnifice spre Golful Hauraki, are o abundență de magazine, cafenele și restaurante interesante.

4. Samoa

Situată în Oceanul Pacific, între Fiji și Polinezia Franceză, prezintă un climat tropical minunat, cascade impunătoare precum și munți vulcanici uimitori. Activitățile acvatice abundă, de la înot, snorkeling și scufundării la caiac și “activități acvatice” mai puțin tradiționale precum săriturile în cascade sau alunecarea pe un tobogan natural. Peșterile își croiesc drum în toate insulele  Samoa și se crede că unele sunt căi către lumea de dincolo pe care spiritele o parcurg.

answear.ro

5. Rangiroa & Tuamotus, Polinezia Franceza

Pierdute în mijlocul oceanului Pacific insulele Tuamotu (care înseamnă “insule îndepărtate ” în limba polineziana) oferă o zonă de navigație incredibilă și experiențe senzaționale de scufundări. Tuamotu este un set de insule formate acum 40 – 60 de milioane de ani și se întinde pe o suprafață de dimensiunea Europei. Rangiroa (înseamnă “cel fără sfârșit) este cel mai mare atol din Insulele Tahiti și al doilea cel mai mare atol din lume. Activitățile sunt nelimitate de la scufundări, vizitarea insulițelor neatinse în care cuibăresc păsări sălbatice la a te distra cu rechini mici și prietenoși.

fashiondays.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.