Pentru a zăbovi mai mult la masă cu prietenii, cocktailurile italiene sunt adesea preparate cu mai puțin alcool, ceea ce înseamnă că este ușor să bei câteva. Așa că iată câteva cocktailuri italiene pe care le poți prepara acasă.
Negroni

Părți egale de dry gin, vermut roșu și Campari amestecate peste gheată și garnisite cu o felie de portocală. Negroni a devenit atât de popular încât a reușit să sprijine o inițiativă de caritate numită Negroni Week, la care participă peste o mie de baruri și restaurante din întreaga lume.
Americano

Amestecați o parte Campari, o parte vermut dulce, stropiți puțin cu apă minerală și garnisiți cu o felie de lămâie. Americano este prima băutură comandată de James Bond în cărțile îndrăgite ale lui Ian Fleming.
Bellini

Băutura roz-piersică este alcătuită din piure de piersică albă și prosecco. Bellini își are originea la Harry’s Bar din Veneția, pe care îl frecventau Ernest Hemingway și Truman Capote, iar numele lui vine de la pictorul renascentist Giovanni Bellino, ale cărui palete erau nuanțele de roz.
Rossini

Păstrează același ingredient – prosecco dar schimbă piersicile albe cu căpșuni. Întrucât căpșunile merg foarte bine cu ciocolata, adesea italienii consideră Rossini un cocktail excelent pentru desert.
Negroni Sbagliato

Numele se traduce ca “greșit” sau “încurcat” având aproape aceleași ingrediente ca Negroni. Legenda s-a născut când un barman aglomerat de la Barul Basso din Milano, a apucat din greșeală o sticlă de prosecco în timp ce făcea Negroni classic. Astfel că în loc sa puneți vermut roșu faceți aceeași “greșeală” sa puneți prosecco.
Garibaldi

Italienii își iubesc Campariul și astfel pe lângă utilizarea lui ca atare cel mai des îl combină în cocktailuri. Este preparat din Campari și suc de portocale. Garibaldi este băutura pilot al celebrului restaurant din New York – Dante.
Aperol Spritz

Caracteristica sa distinctivă este Aperol, un lichior Italian amar de culoarea portocalei, care este amestecat cu prosecco și apă minerală, garnisit cu o felie de portocală și gheață, servit într-un pahar de vin. Numit și Spritz Veneziano, are origini din Veneția, unde este servit în mod obișnuit ca aperitiv.