Top 5 insule în 2020 din America Centrala și de Sud – Readers’ Choise Awards

1. Insulele Galápagos, Ecuador

Diferitele insule din Galápagos sunt izbitor de diferite. Unele prezintă vulcani activi impunători, în timp ce altele prezintă plaje idilice și rezervații de animale sălbatice. Pentru a observa fauna sălbatică aventurează-te în micul oraș Puerto Ayora de pe insula Santa Cruz unde poți face o vizită stației de cercetare Charles Darwin și de acolo iți poți continua drumul pentru a vedea o parte din creaturile care se plimbă la soare de-al lungul golfului. Dacă îți dorești aventură, explorează vulcanul activ Serra Nevada al insulei Isabela sau mergi și fă snorkeling sau scufundări în apele cu pești tropicali.

elefant.ro

2. Fernando de Noronha, Brazilia

Arhipelagul Fernando de Noronha este una dintre cele mai încântătoare destinații din Brazilia, datorită apelor sale cristaline, peisajelor exotice și vieții marine abundente. Pe Noronha, munți înverziți coboară spre stânci, care la rândul lor cad pe plaje largi și nisipoase. Țestoasele marine depun ouă de mii de ori pe plajele cu vedere la Atlantic. Dimineața devreme în portul Baia dos Golfinhos (Golful Delfinilor) delfinii filatori se adună în grup de peste 1000 pentru a se juca și a se învârti în soarele dimineții.

fashiondays.ro

3. San Andrés & Providencia, Columbia

Situată în Marea Caraibilor, insula San Andrés este mai aproape de Nicaragua decât de Columbia. Acest arhipelag prezintă plaje, cai,recifi de corali și insulițe pline de flora și fauna autohtonă. De la mangrove la promenada de pe malul mării până la popularul parc Johnny Cay se pot observa crabi, păsări și iguana. Este o destinație perfectă pentru iubitorii de scufundări și snorkeling.

bestvalue.eu

Insula Providencia este un paradis secret din Caraibe unde conexiune WIFI nu poate fi stabilă. Ceea ce oferă este cea mai albastră apă pe care ați putea să o vedeți vreodată, palmieri în orice direcție v-ați uita și unele dintre cele mai bune și mai ieftine fructe de mare din lume.

libris.ro

4. Ambergris Caye, Belize

Este cea mai mare insulă din Belize și este un loc turistic bine cunoscut, atrăgând din ce în ce mai mulți oameni în fiecare an. Ambergris Caye este situat lângă superba Barieră de Corali din Belize unde se pot face scufundări și snorkeling. San Pedro este singurul oraș al insulei și oferă tot felul de facilități fiind o bază excelentă pentru exploatarea întregii insule. Străzile orașului sunt încă făcute din nisip, ceea ce face minunat mersul pe jos desculț dar dificil drumul pentru mașini.

vivre.ro

5. Ilha Grande, Brazilia

Ilha Grande (care înseamnă “insula mare” în portugheză) are o lungime de doar 17 km dar, datorită junglei luxuriante care o acoperă, pare cu mult mai mare și mai îndepărtată. Depărtarea a fost perfectă pentru viața de odinioară ca și colonie penală și apoi pentru carantina cu leproși, dar ruinele acestor locuri sunt depășite încet de junglă, pe măsură ce turiștii merg aici pentru o felie de paradis. Considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Brazilia, Lopes Mendes este o vizită obligatorie. Valurile de acolo sunt populare în rândul surferilor, iar nisipul fără mulțime este un hit pentru plajele din întreaga lume.

answear.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.