Shopping în Creta

Xamam Clothes – Chania

Este situat pe strada Chalidon 35 din Chania, într-o clădire cu cupole unde odinioară era un Hammam, astăzi fiind un punct de întâlnire pentru designerii de modă greci din toate domeniile. Motto-ul magazinului „filozofie de purtat”, întruchipează natura atemporală a hainelor și atenția acordată fiecărui client pentru a le crea un „look”.

Parthenis – Chania

Dimitris Parthenis și-a deschis primul magazin în anul 1970 în Atena. Următoarea aventură a fost în anul 1978 când deschide un magazin în Mykonos, fiind o mare sursă de inspirație pentru designeri dar și propulsarea spre faima internațională. Orsalia Parthenis continuă tradiția tatălui său, bazată pe același concept și calitate evocând o dispoziție boemă. Hainele create sunt atemporale și simple cu o senzație de unisex, de viață ușoară și o estetică greacă elegantă, folosind fibre naturale, lână, mătase și bumbac.

Georgina Skalidi – Chania

„Inspirația mea este experimentală. Pe baza modului în care decid să îmi trăiesc fiecare etapa a vieții, inspirația mă urmează. Ținând pielea în mâini, pot să îmi exprim emoțiile realității în creațiile mele. Am ales să nu creez cu metoda convențională, pentru că o geantă pentru mine este ca o sculptură.”

Marianna’s Workshop – Maroulas

„După mulți ani de cercetări despre utilizarea diferitelor plante medicinale din Grecia și din diferite țări din Europa, Asia, Africa, în 1996, am deschis un mic magazin în satul Maroulas, unde mi-am concentrat cunoștințele și experiența. Fiul meu mai mare, Petros, s-a născut intre ierburi și obișnuia sa mă ajute de mic. Si-a urmat inima și a terminat studiile despre botanică, fiind acum un botanist minunat cu experiență.”

Nostimon – Kritsa

Familia Asmarianakis deține livezi de măslini în regiunea Mirabello, fabricând ulei de bună calitate de peste 25 de ani. În fiecare an de la sfârșitul lunii noiembrie și până în februarie colectează ulei de măsline preparându-l cu respect și grijă. „Ne place ceea ce facem și suntem mândri de realizările noastre”.

Meiz Boutique – Arkadiou

Meiz promite să ne ghideze, printre designeri greci și străini cu influențe moderne, la o minunată călătorie prin lumea modei. Atingerea personală și punctul de vedere a fiecărei femei este esențială pentru apariții unice care să le facă să iasă în evidență din mulțime.

Antonella Boutique – Herakion

Boutique-ul are colecții speciale din întreaga Europa în materie de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii. Filozofia lor este mix și potrivire completat de încălțăminte realizată manual și accesorii speciale pentru a crea un aspect elegant și chic.

Awatara Art And Fashion –Chania/Rethymnon

Rena și Aris s-au cunoscut pe o plaja superba din Creta. Aceasta întâlnire le-a transformat viața, deși proveneau din lumii diferite, și au creat o apariție magică în boutique-ul deschis acum 6 ani. Awatara este împărțită în departamentul de design și departamentul de producție reușind să creeze modele incredibil de frumoase în urma documentațiilor în materie de modă.

 KIMO boutique – Herakion

În inima orașului Herakion, într-o zonă de arhitectura venețiană cu arcade și cupole, s-a născut idea boutique-ului KIMO. Este conceput cu accente pe tineri designer greci . Creații chic Boho, glam de noapte și piese casual compun o colecție superbă de haine, sandale, bijuterii, genți și accesorii.

Althaea – Anatoli

Afacerea unei familii care cultivă și produce singură produsele. Ulei de măsline, miere, tincturi din plante, creme, toate produse cu multă migală și seriozitate. Pe terenul lor coexistă măslini, migdali dulci printre ierburi și flori. Toate produsele sunt făcute manual după atenta selecție a ingredientelor și mai mult se fac în cantității mici pentru a-și păstra proprietățile.

Sifis Stavroulakis – Chania

Născut și crescut în Chania, artistul absolvent al școlii Goldsmith School din Atena își deschide în 2011 un magazin pentru a-și expune creațiile sale uluitoare. Frumoasele bijuterii naturiste realizate cu pietre și metale semiprețioase iau forme florale și umane în acest mic magazin.

Ora Gentleman – Herakion

Nikos Makridakas își proiectează propriile haine pentru bărbați, combinând cele mai bune design-uri de inspirație britanică, italiană și greacă. Motto-ul lui este “În lumea Ora Gentleman, bărbatul este simplu, autentic, unic, pentru că el își creează propriul cod”.

Miden Agan – Chania

Iubitorii de vinuri sunt răsfățați în acest magazine excelente, care stochează peste 800 de vinuri grecești. Alături de vinuri, au propriile lichioruri și mâncăruri gastronomice locale, inclusive propria linie de dulciuri. Degustările de vin sunt frecvente în acest magazin având durata între 15 min și 1 ora cu programare și contra cost.

LET’S GO

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.