Călătorește prin filme

Vacanță la Roma (Roman Holiday – 1955) 

Vacances Romaines Roman Holiday de WilliamWyler avec Gregory Peck et Audrey Hepburn 1953. Ils passent en Vespa (scooter Piaggio) devant le Colisee a Rome

Comedia romantică îi are în rolurile principale pe Audrey Hepburn, prințesa care merge să viziteze Roma pe cont propriu și Gregory Peck, jurnalistul care ratează un interviu cu HRH pentru un ziar American. 

Turul lor prin Roma se dovedește catalizatorul perfect pentru romantismul lor în devenire și este imposibil să nu aibă același efect și asupra publicului. Pentru rolul jucat impecabil Audrey Hepburn câștigă premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

Nesfârșita vară (The Endless Summer – 1966)

“Prinde un val și stai pe vârful lumii” au cântat Beach Boys, și dacă vreodată un film întruchipează această mentalitate atunci acel film este “Nesfârșita vară ”. Regizorul Bruce Brown îi urmează pe doi surferi, Mike Hynson și Robert August, într-o călătorie de surf în întreaga lume, filmându-și călătoriile în locuri precum Hawaii, Noua Zeelanda și Africa de Sud.

Doi la drum (Two for the Road – 1967)

Călătoria este o temă constantă în acest film, unde un cuplu căsătorit, interpretați de Albert Finney și Audrey Hepburn, în timpul unei excursii la Saint-Tropez, în timp ce traversează Franța, publicul este tratat cu flashback-uri ale călătoriilor anterioare care le-au afectat relația.

answear.ro

O vacanță de tot râsul (National Lampoon’s Vacation – 1985)

Filmul parodiază tradiția americană a călătoriei cu familia, ducând mașina familiei Grisword prin cel puțin două parcuri naționale din viață reală – Death Valley și Grand Canyon –  în drumul lor către un parc de distracții fictive, Walley World.

Departe de Africa (Out of Africa – 1985)

Meryl Streep și Robert Redford joacă în această poveste de dragoste tragică despre o baroana căsătorită care se îndrăgostește de un vânător de jocuri, bazându-se pe romanul autobiografic al lui Isak Dinesen. Filmat în Marea Britanie și Kenya și câștigătorul unui Oscar pentru cel mai bun film, te va face să te îndrăgostești de Kenya.

Înainte de răsărit (Before Sunrise – 1995)

Americanul Jesse și franțuzoaica Celine se întâlnesc în trenul de la Budapesta la Viena. Cei doi hotărăsc să petreacă o seara la Viena și astfel orașul devine al treilea personaj. Din păcate, ambii știu că  aceasta va fi probabil singura lor noapte împreună.  

epantofi.ro

Talentatul domn Ripley (The Talented Mr. Ripley – 1999)

Filmul este una dintre cele mai frumoase reprezentări ale Italiei surprinsă vreodată în film. Amplasat în anii ’50, filmul urmărește un grup de tineri( Jude Law, Gwyneth Paltrow și Matt Damon) în vacanța lor luxoasă, de la plajele curate din Lazio la hotelurile opulente din Veneția.

Plaja (The Beach – 2000)

Richard (interpretat de Leonardo DiCaprio) se trezește mergând de la un hostel thailandez la altul, căutând cu disperare ceva semnificativ. Un sfat al unui coleg de călătorie din Bangkok îl trimite într-o călătorie către o insulă greu accesibilă – Maya Beach – descrisă ca paradisul suprem, nisipuri albe, apa limpede și doar o mână de călători care au jurat să păstreze locația secretă.

Rătăciți printre cuvinte (Lost in Translation – 2005)

Filmul relatează prietenia în devenire a doi americani în Tokyo, jucată perfect de Bill Murray și Scarlett Johansson. De la hotelul luxos Park Hyatt la barurile și străzile karaoke pline de neon, filmul este ca o reclamă turistică pentru Tokyo. Dar, mai important, este o portretizare melancolică a singurătății – chiar și într-un oraș plin de milioane de oameni.

fashiondays.ro

Sub soarele Toscanei (Under the Tuscan Sun – 2005)

Povestea unei femei care cumpără o vilă în Italia după destrămarea căsătoriei. În timp ce o privim pe Frances (interpretată de Diane Lane) renovându-și casa superbă și făcând excursii de o zi pe Coasta Amalfi, gândul de a renunța la tot pentru a te muta în Toscana brusc nu pare atât de ridicol.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

De obicei filmele lui Woody Allen aduc un omagiu orașului New York, dar el schimbă peisajul geografic pentru Vicky Cristina Barcelona. Filmul prezintă aventurile amoroase a doua tinere care vizitează Barcelona, iar orașul ajunge să devină un personaj în sine. Veți putea vedea arhitectura și peisajele superbe ale orașului prin ochii celor două tinere.

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

În fața văduvei și a realității îmbătrânirii, o mână de britanici decid să facă altceva odată cu ieșirea la pensie atunci când  încep să vadă o reclamă pentru Hotel Marigold din Jaipur, India care promite o cazare grandioasă la un preț foarte mic. Astfel că, protagoniștii se hotărăsc să meargă , iar de aici începe Aventura fiecăruia într-o țară pe cât de aglomerată pe atât de frumoasă.

libris.ro

Calea deșertului ( Tracks –  2014)

Este o adaptare a memoriei scriitorului Robyn Davidson, cronicizând călătoria lui de noua luni pe cămile peste deșertul Australian. Vizitatorii săi umani ocazionali includ un fotograf pentru National Geographic, un bătrân indigen australian pe nume Eddy, care o îndrumă prin ținuturile sacre și diverși turiști care vin să se uite la așa numita Camel Lady.

Wild (2014)

Reese Witherspoon a încălțat o pereche de ghete de drumeție nepotrivite și un rucsac uriaș pentru rolul lui Cheryl Strayed, o scriitoare care parcurge 1100 de mile din Pacific Crest Trail după pierderea devastatoare a mamei sale. Strayed traversează prăfuitul Mojave, păduri nebune, câmpuri înzăpezite și trasee noroioase, pierzând unghiile de la picioare, dar câștigând claritate mentală sau cel puțin auto-acceptare de-a lungul drumului. 

fashiondays.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.