
Situat pe malurile râului Nil, fiind considerat cel mai mare oraș din Africa, Cairo este renumit pentru propria istorie, păstrată în fabulosul oraș medieval și în siturile copte din orașul vechi. Capitala Egiptului este casa a șapte minuni ale lumii antice. Marea Piramidă finalizată în jurul anului 2540 I.C. face parte dintr-un complex cu sase piramide, chiar în aproprierea orașului, pe Platoul Giza .
Piramidele de pe Platoul Giza
Au fost construite acum 4500 de ani fiind considerate timp de 3800 de ani cele mai înalte construcții făcute de pe planetă. Sub piramide există tuneluri și camere care conțin mii de ani de istorie și sute de artefacte care din păcate nu sunt disponibile publicului larg. Un alt fapt interesant este că trei dintre piramide sunt poziționate perfect pentru a fi aliniate cu cele trei stele ale centurii Orion. Langă Marea Piramidă există imensa statuie a Sfinxului având corpul unui leu și capul unui faraon cu scopul de a păzi piramida.
Piramide
Plimbare prin Citadel (Cetate)
Este locul ideal de a arunca o privire peste oraș pana la piramide (într-o zi senina) și de a te plimba, fiind unul dintre puținele locuri fără mașini. Cetatea a fost construita în vârful unui deal pentru a fi protejată de atacul cruciaților.

Moscheea Mohammad Ali si Moscheea Sultan al-Nasir

Moscheea Mohammad Ali este în interiorul Cetății și se remarcă prin curtea acoperită cu albastru, fiind considerată în Cairo asemănătoare cu Moscheea Albastră din Istanbul.
Moscheea Sultan al-Nasir este lângă Moscheea Mohammad Ali, este mai veche având cupola verde-albastra. Interesant la acesta moschee este faptul ca zidurile moscheei sunt acoperite de calcar luat din Piramide.
Cartierul Coptic
Este locul ideal pentru o plimbare în liniște departe de nebunia Cartierului Islamic. Cartierul este cea mai veche parte orașului, locuita încă din sec. al VI -lea I.H. și rămâne fortăreața creștinismului din Egipt pana în zilele noastre.

Cea mai faimoasa priveliște din acest cartier este cu siguranța Hanging Church (Biserica Agatata) numita asa datorita poziționării pe o colina înaltă, mai sus de ruinele cetății Babilon. Interesant este ca o parte a podelei este din sticla permițând vizitatorilor sa vadă poarta romana.
Muzeul Egiptean
Chiar dacă nu ești incantat de vizitarea muzeurilor de oriunde, pe acesta nu trebuie sa îl ratezi. Muzeul este situat în Piata Tahrir în mijlocul orașului Cairo și este plin de antichități egiptene neprețuite. Pe lângă faimoasa comoara a lui Tutankhamon și masca regelui Tut în camera, muzeul adăpostește și mumii regale.
Muzeul egiptean
Souk Khan el Khalili
Este marea piață plina de magazine care vând antichități egiptene, lămpi, vaze, obiecte de argint, haine, eșarfe, etc. Este locul în care vânzătorii sar pe tine pentru a le cumpăra marfa și unde încep tocmelile, care de cele mai multe ori lasă pe majoritatea turiștilor cu buzunarele mai goale.

Downtown Cairo
Pentru a surprinde sentimentul de la sfârșitul sec. IXI, când Cairo era supranumit “Parisul Estului”, se recomanda mersul pe aceste străzi în redescoperirea clădirilor care odinioară aduceau farmec acestui oraș.

El Fishawy Cafe
Fumul de shisha, conversațiile animate, umplu aceasta cafenea în stil egiptean, renumita pentru ca a fost patronata de însuși Napoleon. Acum El Fishawy este cafeneaua de suflet atât pentru generația vechie cât și pentru cea tânăra. O cafea la lumina felinarului și un prieten cu care sa iți povestești vrute și nevrute iți transforma ziua într-una minunata.
