Top 5 insule în 2020 din Asia – Readers’ Choise Awards

1. Cebu & Visayas, Filipine

Situat în centrul Filipinelor, Cebu atrage anual 2 milioane de călători pentru plajele sale curate și scufundările de pe coasta de nord a insulei. Influențele spaniole și romano-catolice sunt pregnante pe insulă, un exemplu fiind Bazilica Minore del Santo Nino care găzduiește o mică statuie a lui Isus. Al doilea oraș ca mărime din Filipine este un centru comercial și industrial plin de viață, modern, cu complexe comerciale gigantice, precum și o multitudine de opțiuni de petrecere a timpului liber și de divertisment.

2. Sri Lanka

Beach in Tangalle in the southern province of Sri Lanka. The coastal town has a majestic bay and the most beautiful beaches in the south and south-east

Plaje interminabile, ruine atemporale, oameni incredibili de prietenoși, mulți elefanți care destind orice călător, surfing, prețuri ieftine, trenuri distractive fabricate în România, plantații de ceai cât vezi cu ochii, mâncare gustoasă, toate fac Sri Lanka irezistibilă. Cuvântul “serendipity =  accident fericit” nu este doar numele unui film, el vine de la Serendib, un nume vechi pentru Sri Lanka. Poate fi un clișeu din Asia de Sud, dar este, de asemenea, o expresie potrivită pentru fatalismul fericit care guvernează viața de aici.

epantofi.ro

3. Ko Pha Ngan, Thailanda

Insula face parte din arhipelagul Samui. Frumusețea insulei este accentuată de un interior deluros, jungla tropicală luxuriantă și numeroase plaje idilice cu nisip alb. Este renumită pentru petrecerea de lună plină de pe plaja Haad Rin. Dar dincolo de petrecerile cu lună plină, există un amestec interesant de viață de noapte și peisaje mirifice întrucât plaja este într-un golf perfect flancat de peninsule vulcanice netede. Tot aici se găsește cea mai mare concentrație de baruri și restaurant de pe insulă.

4. Palawan, Filipine

Palawan este alcătuit din 1780 de insule de plaje albe, formațiuni stâncoase dramatice, golfuri secrete și mistere subterane. Terenurile și peisajele marine din Palawan îl fac o destinație culturală, de aventură și natură de talie mondială. De la drumeții, snorking, scufundări până la participarea și sărbătorirea alături de localnicii a diverselor festivaluri desfășurate pe parcursul anului, sunt experiențe cu adevărat remarcabile în Palawan. 

vivre.ro

5. Siargao Island, Filipine

Insula în formă de lacrimă din Marea Filipine este tărâmul surfului. Competițiile de surf se desfășoară de 2 ori pe an iar o punte de vizionare pe trei niveluri oferă pasionaților de surf un view excelent pentru a urmări acțiunea de aproape. Dar insula este faimoasă și pentru plajele virgine și puțin populate, pădurile de cocos, pădurea de mangrove de smarald, peșterile  care pot fi vizitate doar în timpul refluxului precum și pentru cea mai limpede apa văzută vreodată.

bestvalue.eu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.