Unele dintre cele mai superbe străzi din lume

Acorn Street, Boston, Massachusetts, SUA

Acorn Street in Boston, Massachusetts, USA.

Situată în cartierul istoric Beacon Hill din Boston, Acorn Street se spune adesea că este cea mai fotografiată stradă din SUA. Comercianți și artiști bogați au locuit aici în secolul al XIX-lea, iar astăzi este una dintre cele mai faimoase atracții din Boston, recunoscută instantaneu datorită caselor cu șiruri din cărămidă în stil federal și a felinarelor pe gaz.

fashiondays.ro

Via Giudecca, Burano, Italia

Via Giudecca are vedere la lagună, cu casele viu colorate ale insulei care acoperă strada și canalul. Se crede că insula și-a creat frumusețea în ziua când pescarii și-au vopsit casele cât mai strălucitoare posibil, astfel încât să fie mai ușor de observat în ceața deasă atât de obișnuită pe lagună.

carturesti.ro

Bourbon Street, New Orleans, Louisiana, SUA

Luminile strălucitoare, muzica palpitantă și balcoanele din fier forjat caracterizează banda de 13 blocuri care se întinde prin Cartierul Francez al NOLA. Deși unii ar putea crede că poartă numele unuia dintre cele mai preferate tipuri de băuturi ale Americii, a fost de fapt o onoare acordată Casei Bourbonului (familia conducătoare a Franței). Inginerul Adrien de Pauger a proiectat amenajarea străzii orașului în 1721, în timp ce Louisiana se afla sub controlul francez.

Rue du Petit-Champlain, Quebec City, Canada

Deși orașul Quebec nu este lipsit de străzi romantice, Rue du Petit-Champlain trebuie să fie cea mai frumoasă, mai ales de Crăciun când este în general acoperită de zăpadă. Una dintre cele mai vechi străzi comerciale din America de Nord, este acum un bulevard exclusiv pietonal situat la poalele stâncii de sub Château Frontenac. Numită după Samuel de Champlain, care a fondat orașul Quebec în 1608, strada încântătoare găzduiește magazine de tip boutique și restaurante de familie, dintre care multe sunt aici de zeci de ani.

epantofi.ro

Străzi în Alberobello, Italia

Este pur și simplu imposibil să nu găsiți o stradă perfectă pentru imagini în Alberobello, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în întregime. Micul oraș din călcâiul Italiei – Puglia – este renumit pentru casele sale neobișnuite de trulli, construite din calcar local văruit, cu o cupă conică caracteristică. Veți găsi cele mai frumoase străzi din inima istorică a orașului. Rione Monti este partea mai comercializată, cu numeroase hoteluri, restaurante și magazine, în timp ce Rione Aia Piccola este mult mai liniștită și încă în mare parte rezidențială.

Străzi în Mykonos, Grecia

Mykonos este renumită în întreaga lume pentru exclusivitatea sa, pentru hotelurile uimitoare și pentru străzile albe. Despărțite de geamurile albastre ale ferestrelor și ușilor și de alte accente atrăgătoare, străzile din Mykonos sunt unele dintre cele mai frumoase din lume. Există, de asemenea, un motiv foarte practic în spatele pereților albi orbitor – ajută la menținerea caselor răcoroase în timpul verilor fierbinți grecești.

libris.ro

Calleja de las Flores, Cordoba, Spania

Una dintre cele mai populare străzi din Córdoba, Spania, Calleja de las Flores este un pasaj îngust, aproape de reperul Mezquita-Catedral. Cu arcade fermecătoare și vederi romantice la ghivece pline cu mușcate, este, de asemenea, una dintre cele mai fotografiate atracții din acest oraș spaniol.

The Shambles, York, Marea Britanie

Datând din epoca medievală, The Shambles din York este cunoscut pentru clădirile elizabetane frumos conservate, cu rame de lemn. O bandă îngustă, pietruită, The Shambles a fost odată o stradă plină de magazine de măcelării și încă mai puteți vedea cârligele și rafturile largi pe care și-ar fi expus produsele. Astăzi veți găsi o mulțime de cafenele fermecătoare și magazine de tip boutique în locul lor.

carturesti.ro

Fiskargränd, Visby, Suedia

Amplasat pe insula suedeză Gotland, îndepărtatul oraș viking Visby este cea mai mare așezare a insulei. Orașul cu ziduri este un centru de artă, teatru și muzică clasică și este cunoscut pentru propria bucătărie de specialitate, care face o utilizare importantă a șofranului. Pentru a vedea una dintre cele mai fermecătoare părți ale orașului, mergeți la Fiskargränd (aleea pescarilor), o bandă îngustă și pietruită din nord.

Lombard Street, San Francisco, SUA

Poreclită cea mai strâmbă stradă din lume, Lombard Street din San Francisco este cunoscută mai ales pentru secțiunea sa cu un singur bloc, care are opt viraje. Designul special a fost menit să reducă gradul natural al dealului cu 27%, care era prea abrupt pentru ca majoritatea vehiculelor să poată coborî. Astăzi, este o atracție turistică renumită, cu peste două milioane de vizitatori pe an.

bestvalue.eu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.