Top 5 insule în 2020 din Caraibe și Oceanul Atlantic – Readers’ Choise Awards

1. St. Barts

French West Indies, St-Barthelemy, Gustavia, Gustavia Harbor, elevated view, dusk

Cu vederi impresionante de pe vârfurile vulcanice și întinderi lungi de plaje, St Barts este adesea asemuită cu peisajele găsite la marea Mediterană. Un fler european este răspândit la fiecare pas, deoarece limba, bucătăria și cultura sunt toate franceze. De la pauzele de prânz prelungite de tip siesta și ritmul liniștit, până la stilurile șic, simți că ai fost transportat pe Riviera Franceză, cu bonus suplimentar al unei atmosfere cool de Caraibe.

Una dintre cele mai bune modalități de a explora insula este să începi ziua cu o plimbare de dimineață în jurul capitalei, Gustavia, o colecție ordonată de clădiri vechi, cu acoperiș roșu, îmbrăcate în piatră vulcanică. 

2. St. Vincent and the Grenadines

Un paradis pentru navigatori, St. Vincent and the Grenadines prezintă unele dintre cele mai superbe peisaje din Caraibe. Acest șir de 36 de insule vulcanice de smarald se întind spre sud spre Granada, cu o mulțime de plaje cu nisip alb și golfuri pline de palmieri, unde mega iahturile se alătură bărcilor cu pânză. 

La capătul nordic al arhipelagului, insula St.Vincent, găzduiește capitala Kingstown, cu străzi pietruite și clădiri coloniale.

vivre.ro

3. Anguilla

Plajele orbitoare sunt cele mai mari atracții ale insulei, amestecate cu localnici prietenoși și o atmosferă autentică. Pentru a obține o imagine de ansamblu asupra acestei insule mici, faceți un tur cu taxiul. Instrumentele indiene Arawak și obiectele de uz casnic aparținând coloniștilor insulari fac parte din colecția Heritage Museum din Pond Ground. Urmăriți pescarii cum își ridică plasele când apune soarele la Sandy Ground. Bucurați-vă de atmosfera relaxanta cu muzică la o cabană pe plajă. 

4. Aruba

Insula este renumită pentru peisajele deșertice sculptate de vânt și pentru unele dintre cele mai bune scufundări pentru epave din Caraibe. Capitala pitorească, Oranjestad, este un port fermecător cu clădiri coloniale olandeze cu nuanțe vii, galerii și muzee. Localnicii vorbesc patru limbi: engleza, spaniola, olandeza și Papiamento. Sloganul lor este “O insulă fericită!” pentru că își iubesc insula și sunt în stare să vorbească toată ziua de minunățiile ei. Pe insula trăiesc 90 de naționalități diferite  în armonie perfectă.

libris.ro

5. Puerto Rico

Deși este un teritoriu neincorporat al Statelor Unite, care a votat recent pentru a deveni al 51-lea stat al țării, cultura sa este mai potrivită cu cea din Caraibe și America Centrală. 

Există o mulțime de opțiuni de la jungla El Yunque sau Cueva Ventana și zidurile vechi de 500 de ani ale fortului El Morro până la plimbarea prin magazinele și buticurile din Old San Juan. Iubitorii de plajă trebuie să viziteze litoralul vestic al Crash Boat pentru plaje și surfing. 

O plimbare prin Old San Juan pe străzile pietruite pentru a vedea arhitectura istorică și colorată și pentru a experimenta cultura vibrantă. 

elefant.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.