Viața în Republica Dominicană

Sănătate în Republica Dominicană

Într-un raport despre asistența medicală și asigurările de sănătate din Republica Dominicană, un expat a spus: „Spitalele private diferă unele de altele. Majoritatea sunt bune, iar unele sunt excelente. Puteți primi aproape tot felul de îngrijiri în spitalele private și îngrijiri de bună calitate în privat clinici. Există multe facilități private în Santo Domingo! Trebuie să achiziționați o asigurare privată aici. Asistența medicală publică este disponibilă, dar nu este la fel, este grav inferioară. Majoritatea [medicamentelor] sunt disponibile fără prescripție medicală.”

librariadelfin.ro

Ce să aduceți atunci când vă mutați în Republica Dominicană

„Mi-aș dori să fi adus un deschizător de tablă, cuțite și vitamine bune. Ar fi trebuit să-mi las hainele și pantofii mai frumoși acasă – și bijuteriile mele”, a spus un expat care s-a mutat la Santo Domingo. Un altul a comentat: „Mi-aș dori să-mi fi adus cel mai bun prieten. Aș fi dorit să fi adus mai mulți bani. Aș fi vrut să fi adus spanioli mai buni”. „Mi-aș dori să aduc ustensile de gătit, condimente pentru gătit, televiziune prin cablu american. Nu aș vrea să le fi lăsat în urmă”, a adăugat un alt expat.

Cele mai bune locuri de trăit în Republica Dominicană

Luperon se află pe coasta de nord și este bine cunoscut printre navigatori, deoarece golful său servește ca un refugiu sigur în timpul uraganelor. Santo Domingo este cel mai mare oraș din Caraibe, cu 3 milioane de locuitori în oraș și în suburbiile înconjurătoare. Sosua este un oraș mic de pe coasta de nord a țării, cu o populație mai tânără, multe sporturi nautice și viață de noapte. Provincia Barahona este destinată expatriaților care doresc să locuiască în zone neamenajate cu plaje neatinse. Casa de Campo este unul dintre cele mai scumpe locuri de locuit din țară. Situată pe coasta de sud-est, Casa de Campo are o atmosferă luxoasă de club de țară.

Siguranță în Republica Dominicană

„Am o vechime de cinci ani în Santo Domingo. Nu m-am simțit niciodată nesigur trăind în marele oraș. Nu am fost niciodată victima unei infracțiuni și am ieșit în mod regulat după lăsarea serii lângă standurile de pui de grătar din tot orașul. În timp ce stăteam cu prietena mea, clădirea ei de apartamente a fost jefuită. Am avut un alt prieten căruia i-au fost furate mașinile. Personal, nu am experimentat niciodată aceste lucruri, dar se întâmplă. Mă simt mai sigur aici decât în multe orașe din SUA. Este o țară frumoasă și ar trebui să vă simțiți bine „, a raportat un alt expat la întrebarea despre siguranța în Republica Dominicana.

fashiondays.ro

Conducerea vehiculelor în Republica Dominicană

Cei mai mulți expatriați care locuiesc în zone urbane precum Santo Domingo vor fi de acord că conducerea în Republica Dominicană este o provocare. Un expat a spus: „Conduc ca niște maniaci pe motociclete”. Un altul a adăugat: „Decesele cauzate de trafic sunt ridicate din cauza lipsei legii conducerii în stare de ebrietate și a mai multor motociclete pe drumuri decât a mașinilor. Aș evita să conduc noaptea și să merg cu motocicleta, cu excepția probabil în zonele rurale”. „Concentrați-vă când conduceți, deoarece motoconchos (taxiurile) conduc agresiv. Majoritatea deceselor la volan sunt ale acestor tipi”, a recomandat un expat. Un altul a avertizat: „Aveți grijă cum conduceți. Indicatoarele stradale și semnele de circulație sunt văzute ca sugestii și mulți oameni le ignoră”.

Cumpărare vs. închiriere în Republica Dominicană

„Nu aș cumpăra nimic timp de cel puțin doi ani, până când nu veți decide că vă place cu adevărat și până nu ați văzut întreaga țară. Locuiesc în chirie. Aș spune, cu siguranță, că acesta este modul în care oricine intenționează să vină aici, mai întâi să rămână cam un an să vadă dacă le place cu adevărat. Nu există încă mulți expatriați în cartier, dar prezic că vor exista. Este cea mai veche secțiune elegantă, dar cam distrusă, a orașului , dar se poate merge pe jos până aproape oriunde vrei să cumperi ceva. Apartamentul meu cu două dormitoare, cu balcon și camera de menajeră este de 600 USD pe lună. Pentru a cumpăra apartamente aici costa aproximativ 150.000 USD „, a sfătuit un expat care s-a mutat la Santo Domingo .

Învățarea spaniolei face tranziția mult mai ușoară

„Aș fi sigur că voi studia spaniola, deoarece facilitează tranziția”, a spus un expat. „Învățarea spaniolei – dominicanii au un accent foarte„ distinct ”, așa că s-ar putea să doriți să luați câteva cursuri de spaniolă adecvate dacă doriți să fiți înțeles în alte țări vorbitoare de spaniolă”, a explicat un alt expat.

elefant.ro

Cum să te adaptezi la viața de expat în Republica Dominicană

„Oamenii care se descurcă cel mai bine aici au un sentiment de aventură, bun simț și dorința de a se adapta la condițiile locale. Cred că unele cunoștințe de spaniolă sunt de mare ajutor”, a remarcat un expat care trăiește în Republica Dominicană de mulți ani. „Nu înțeleg expații care se plâng continu de Republica Dominicana. Serios, nu trebuie să locuiți aici. Mutarea este stresantă, aveți nevoie de cel puțin un an pentru a vă obișnui. Cheia este să îmbrățișați cultura, oamenii, nu te purta ca un turist și nu te comporta ca și cum ai fi mai bun decât localnicii. Ești acolo în țara LOR. Ca oriunde altundeva, fii conștient de împrejurimile tale, ai încredere în instinctele tale „, a spus un expat.

answear.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.