Kuala Lumpur

După un zbor de 12 ore din Amsterdam, am ajuns în Kuala Lumpur. Am avut transfer și va sfătuiesc și pe voi să vă luați transfer, aeroportul international fiind la aprox. 40 km de oraș. Deși era Decembrie, căldura de sera ne-a izbit în momentul în care am ieșit din aeroport, dar ne-am obișnuit repede cu ea.
Hotelul Concorde, unde am ales sa ne cazam, este foarte bine poziționat, stația monorail – Buket Nanas fiind la 2 minute de mers pe jos, iar Turnurile Petronas la 10 minute de mers pe jos. Hotelul are camere și de fumători, lucru important pentru noi fumătorii de când o parte din lumea asta a hotărât să nu mai fim liberi pentru ca este nociv…mult mai nociv decât mașinile lor firoase, războaiele și defrișarea pădurilor …
Langă hotel găsiți un Hard Rock Cafe – extrem de zgomotos și scump și un Havana Club extrem de fitos, gol și de asemenea exagerat de scump.

Daca vrei sa descoperi orașul, mergi pe jos și vei descoperi clădiri frumoase, locuri spectaculoase unde sa mănânci și oameni gata să te ajute și sa-ți ureze un călduros: Have a nice day. Neapărat aveți grija la traversatul străzilor, pentru că nu exista semafoare pentru pietoni, dar și asta da farmec orașului. Vei descoperi o lume incredibil de colorată, musulmane cărora nu li se vad decât ochii, indience îmbrăcate în sariuri viu colorate, chinezoaice extrem de mulate, turiști în pantaloni scurți, cu toții adunați într-un oraș în care pe nimeni nu deranjează cum ești și ce faci.
Nu rata să mergi la Buket Nanas și sa te plimbi prin jungla din mijlocul orașului întrebându-te, la fiecare pas, unde este mulțimea de oameni de care tocmai te-ai despărțit, iar dacă vrei poze spectaculoase urca în Menara Tower.

Buket Nanas
Buket Nanas

Seara, în fata turnurilor Petronas, răsfață-te la o bere cu spectacolul de muzică, dans și culori a fântânilor din fata turnurilor.
Mergi și mănâncă la restaurantul Hornbill din incinta Bird Park, unde pe lângă oameni prietenoși și mâncare bună, vei avea și spectatori …păsările, care dacă le inviți, vor manca alături de tine la masă, fără nici o problemă.

Restaurant Hornbill

In drum spre Bird Park, oprește-te și admiră impunătoarea moschee Masjid Negara și relaxează-te printre fantaniile din grădină.

Moscheea Masjid Negara

Dacă vrei să descoperi sau să redescoperi fanteziile indienilor, mergi la Batu Caves. Ajungi foarte ușor cu monorail pana la KL Station și de acolo iei trenul cu destinația Batu Caves pană la capăt. Vei descoperi povesti fascinante și greu de crezut, precum și credința lor pentru sfinții cu șapte mâini și cap de maimuță și pentru a părea real, maimuțele te vor însoți la tot pasul.
La Batu Caves oprește-te la ceremonia organizată de ei și urmărește cu atenție ritualurile, care te vor duce într-o alta lume și apoi urcă, gâfâind, cele 200 de trepte, unde sus, cu limba scoasa, vei fi martorul unei enorme peșteri, și atât. DA atât! Când obosești, așează-te la terasa din fata scărilor (deși arată sărăcăcios, mâncarea este bună iar ospătarii foarte prietenoși) și savurează o lipie indiană alături de o nucă de cocos proaspătă .

Mergi prin mall-uri ( să îmi zici și mie dacă ai găsit ceva), cauți…cauți în multitudinea de nimicuri (aici nu includem brandurile obosite de care nu te poți apropia) și poate în final vei găsi, la fel ca mine, un lucru extraordinar, într-un magazin în care nici nu ai fi vrut inițial să intri. Mall-ul cel mai interesant și frumos este Mid Valley Megamall. Ai foarte multe magazine și grădini, unde poți manca și poți fuma o țigară la o cafea malaeziană, bucurându-te de atmosfera mai mult decât prietenoasă. Ca sa ajungi la el, ia monorail pana la KL Central și apoi trenul (care circula din 30 în 30 de min. ) o stație și ieși chiar în mall.

Mid Valley Megamall

Moneda națională este MYR (ringitt malaezian) iar paritatea este de aprox. 1 la 1, asă că nu aveți ce transformări să faceți.
Vizitează Chinatown unde atmosfera este senzațională, cumpăra-ți gentile fake foarte bine finisate sau, faci ca noi și după un tur te așezi la un bar thailandez și bei o bere englezească schimbând impresii cu localnicii.

Chinatown
Chinatown

Pe strada Jalan Alor găsești viata de noapte a orașului KL, muzica live, baruri frumoase, fff multa lume și tricouri cu Superman (purtate cu mândrie de „fashionisti”).

Jalan Alor

Orasul este frumos și în plină dezvoltare, cu zgârie-nori și cartiere cu case frumoase, cu foarte multe mall-uri și cel mai interesant cu jungla în mijocul ei.
Dacă vrei să bei o cafea care sa nu fie foarte dulce – asa cum este cafea tradițională – vei găsi aproape la orice colt de stradă Starbacks . Mâncarea este foarte dulce și foarte picantă, asa că dacă nu rezonezi cu ea trebuie să cauți ceva decent. Noi am mâncat în Mid Valley – The Garden – paste cu pui extrem de bune dar am cerut fără sos care era picant și dulce, și costite de miel extraordinare la Hornbill.
Mergi în Dataran Merdeka sau Independence Square (Piaţa Independenţei) unde vei găsi superba clădire istorică a Sultanului Abdul Samad, terenul de cricket colonial, mărginit de Clubul Regal Selangor și Moscheea Națională a Malaeziei.

Nu te speria dacă localnicii nu prea vorbesc cu tine, problema lor nu ești tu, ci limba engleză pe care dacă nu o vorbesc corect, le este jenă să o facă de față cu tine. Sunt calzi și primitori și vor încerca, dacă nu cunosc limba sau locația de care întrebi, să oprească pe cineva pentru a te lămuri. Ai să constați că fiind prietenos și neputând preț pe cât de corect vorbesc o limbă străină vor fi și ei zâmbăreți, prietenoși și incantați să vorbească cu tine chiar și prin semne.
Monoreil este cel mai practic mijloc de transport, care face legătura și cu KL Station pentru trenuri și mai ales, iți va da ocazia de a admira orașul de sus, în toată splendoarea lui.
KL este un oraș safe, ieftin și pozitiv, cu oameni de toate națiile, prietenoși și relaxați, având conexiuni excelente de zbor, destul de ieftine cu toată Asia. Asta în cazul în care sunteți interesați, la fel ca noi, să vizitați mai multe tări.
Dacă ești fumător cumpăra-ți țigări din duty free – foarte ieftine și mult mai bune decât la noi.
Nu am făcut nici un vaccin, nu am avut nici o problemă, dar am evitat sa bem apa de la robinet sau să mâncam de pe stradă.
Dar cel mai important nu uita că ești în vacantă și tot ce trebuie sa faci este sa te lași pierdut în acest oraș, care are foarte multe de oferit, iar recomandarea mea este : NU ALERGA DUPĂ OBIECTIVE. JUST RELAX!!!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.