Metropolele cele mai iubite în 2019 – Readers’ Choise Awards

1. Tokyo, Japonia

Tokyo continuă să încânte cu contradicțiile sale: ultra-modern, zgârie-nori și temple liniștite precum și un stil de stradă de neegalat. Această capitală japoneză are mai multe stele Michelin decât orice alt loc de pe pământ și este una dintre cele mai bune destinații gastronomice din lume. Pentru a gusta din ce poate oferi orașul, luați un loc la Kikanbo și gustați bunătățile oferite sau mergeți la Bar Ben Fiddich să încercați whisky japonez rar.

2. Kyoto, Japonia

Iconic view of Daigoji Temple in autumn. Kyoto, Japan. A World Heritage Site since 1994

Kyoto este pe scurt Japonia. Este inima culturală și istorică a țării. Este cel mai bun loc din toată Japonia pentru a experimenta temple tradiționale, sanctuare, grădini, gheișe, magazine, restaurante și festivaluri. Deși păstrează cele mai vechi tradiții ale Japoniei, orașul este dinamic și cosmopolit fiind cunoscut oficial sub denumirea de Heiankyo, fosta capitală a Japoniei și reședința împăratului din 794 până în 1868. 

libris.ro

3. Singapore

Acest oraș-stat agitat este mai mult decât o oprire. Singapore are o scenă de artă contemporană în creștere, un hotel nou aparent la fiecare opt minute și un aranjament pentru start-up-uri și inovație. Toate astea înseamnă că dacă l-ați vizitat o dată înainte, se poate să nici nu-l mai recunoașteți a doua oară. Interiorul insulei a fost complet construit cu foarte puține rămășițe de mlaștini și păduri tropicale, care au acoperit întreaga insulă până în sec. al XIX – lea, când o ascensiune economică a dus la una dintre cele mai dezvoltate țări din epoca contemporană.

4. Viena, Austria

Artistic, rafinat și modelat în mare parte de bazele sale muzicale și intelectuale, capitala, și cel mai mare oraș al Austriei, este încărcat de cultură. Orașul este incredibil de bogat în arhitectură, istorie și cultură iar luându-l la pas este imposibil călătorului să nu găsească ceva și pentru gusturile lui, de la castele și palate uimitoare, la biserici istorice perfect conservate. Cafenelele din Viena sunt considerate instituții, îndrăgite de localnici și de turiști, unde într-o atmosferă relaxantă și liniștită se discută evenimentele zilei.

elefant.ro

5. Osaka, Japonia

Este un oraș surprinzător de atrăgător și energic, cu unii dintre cei mai îndepărtați iubitori de distracție ai Japoniei, cu o băutură de nivel mondial precum și o cultură de băut și una a mâncărurilor. Osaka are un univers culinar eclectic, cu specialități care variază de la preferatele casual, cum ar fi takoyaki-ul de pe stradă (bile prăjite umplute cu caracatiță și alte bunătăți), până la restaurantele cu stele Michelin. În afara de deliciile sale, căldura și prietenia oamenilor din Osaka, care sunt recunoscuți pentru umorul și exuberanța lor, fac acest oraș atât de atrăgător .

6. Copenhaga, Danemarca

Este considerat un oraș unic, caracterizat prin canalele sale, cultura ciclismului, economia puternică și localnicii fericiți. Dincolo de cel mai fericit oraș din lume, Copenhaga găzduiește o bucătărie daneză excelentă, un sistem de transport magnific, biserici uimitoare, muzee și o comunitate hippie care atrage vizitatori străini de pe tot globul. Iarna orașul se mândrește cu o serie de piețe de Crăciun fermecătoare, pline de cadouri unice, suveniruri și, bineînțeles, vinul mereu atât de popular cunoscut sub numele de Glogg.

7. Amsterdam, Olanda

Orașul este renumit pentru străduțele rafinate, decorate cu flori și despărțite de canale. Deși cea mai mare parte a turismului se bazează pe cafenele și districtul Red Light, orașul are o istorie bogată pe care o poți întâlni la fiecare colț. Este orașul cu cele mai extinse muzee per locuitor din lume, având peste 51 de muzee care oferă o referință istorică fiabila a modului în care a crescut de-a lungul veacurilor. Amsterdam mai este renumit pentru faptul că are mai multe biciclete pe drumuri decât mașini.

fashiondays.ro

8. Barcelona, Spania

Barcelona are reputația de a fi cel mai cosmopolit, modern și avangardist oraș din Spania. Situat între mare și munte, orașul a găsit un echilibru formidabil: un picior în lucrurile tradiționale și celălalt în avangardă. Pe de o parte orașul găzduiește capodopere ale multor mari arhitecți, cel mai cunoscut dintre ei fiind Antoni Gaudi.( Opera sa fiind admirată de arhitecți din întreaga lume ca fiind una dintre cele mai unice și distinctive stiluri în arhitectura modernă. ) Pe de altă parte, energia sa este de neegalat cu sute de baruri, restaurante, cafenele și cluburi, în care se petrece până în zori.

9. Taipei, Taiwan

Este o metropolă cosmopolită, cu o față plină de viață și diversificată, plină de exuberanță. De la cea mai înaltă clădire din lume până la cea mai mare colecție de arta chineză, Taipei invită la o lume plină de contraste fascinante – un mix între modern și tradițional, cu un efect generos de energie și zâmbete prietenoase, pentru a face din aceasta cea mai memorabilă călătorie în Asia. Caleidoscopul cultural al capitalei Taiwanului pulsează oriunde te-ai duce. De la templele care datează din vremuri dinastice la piețele de seară pline cu mâncare, toate îmbinându-se perfect pentru a-ți face o vizită perfectă în acest oraș.

10. Sydney, Australia

De la începuturile sale până în zilele noastre, Sydney are cu siguranță o poveste fascinantă de povestit. Are repere emblematice precum Opera din Sydney, Podul Sydney Harbour, evenimente și festivaluri epice tot anul, o istorie detaliată și un peisaj multicultural. Orașul mai este cunoscut și pentru incredibila linie de coastă și faimoasa plajă Bondi. Sydney a fost deseori scena pentru filme celebre precum Matrix sau Independence Day dar este și primul oraș care trece în noul an.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.