Cele mai iubite orașe în 2019 – Readers’ Choice Awards

1. Merida, Mexic 

Străzile din Merida pline de culoarea fațadelor, ale arhitecturii colonial spaniole precum și agitata istorie maya, încântă călătorul până la a-l face să își promită că va reveni cândva în acest oraș – capitala statului Yucatan. Situat în centrul Peninsulei Yucatan, îți pune la dispoziție nu doar orașul în sine ci și excursii ușoare de o zi în orașele antice Uxmal și Chichen Itza precum și plajele de pe malul Golfului din Progreso.  

2. Dresda, Germania

Lăsat în ruină la sfârșitul celui de-al doilea război Mondial, orașul din estul Germaniei este astăzi un oraș frumos  restaurat. Aflat pe râul Elba, având o arhitectură barocă, orașul este astăzi în clasamentul celor mai puțin stresante orașe din lume. Una dintre atracțiile orașului este Residenzschloss, cea mai veche clădire din oraș, care a servit ca palat regal până la începutul sec. XX. Astăzi adăpostește cea mai mare colecție de bijuterii, metale prețioase și artă din Europa.

epantofi.ro

3. Quebec, Canada

Situat pe malul râului St.Lawrence, este cunoscut pentru arhitectura clasică și pentru un sentiment distinctiv european. Zidul istoric al cetăților fortificate din Vechiul Quebec sunt singurele de acest fel lăsate în picioare în nordul Americii de Nord, fiind astăzi patrimoniu UNESCO. Mergeți către Quartier Petit – Champlain pentru străzi pietonale și buticuri artizanale. Rezervați o cameră la istoricul hotel Fairmont Le Chateau Frontenac –  cel mai fotografiat hotel din lume –  și luați masa la barul de vinuri și brânzeturi al hotelului.

4. Salzburg, Austria

Locul de naștere a lui Mozart este împărțit în două de râul Salzach. Are cea mai mare sală de bere din Austria, unde berea este extrasă direct din butoaiele de lemn și poate fi savurată alături de specialități tradiționale. Este orașul cu cea mai veche grădină de pitici, realizată în 1715 de către arhiepiscopul Franz Anton Harrach. Partea veche a orașului este plină de clădiri istorice, piețe frumos proiectate, străzi unde te poți plimba, te poți opri la o cafea sau poți să intri într-unul dintre magazine pentru a-ți cumpăra ceva.

libris.ro

5. Puerto Vallarta, Mexic

Având o locație de invidiat , un golf imens la Oceanul Pacific, un oraș în mijlocul muntelui și niște locuitori care sunt prin natura lor amabili și dornici să servească vizitatorii, nu este de mirare că multe celebrități și-au cumpărat case de vacanțe. Romantic Area este una dintre cele mai tradiționale zone din Puerto Vallarta, datorită clădirilor cu gresie roșie, străzilor înguste, galeriilor de artă, cafenelelor, barurilor și restaurantelor, precum și pentru ale sale boutique hoteluri situate în fața plajei. Este cunoscută ca zona în care distracția este prezentă pe tot parcursul zilei și nopții.

6. Bergen, Norvegia

Înconjurat de munții de pe țărmul vestic al Norvegiei, Bergen este unul dintre cele mai mari porturi pentru navele de croazieră din Europa și poarta de intrare în celebrele fiorduri din Norvegia. Locația orașului îl face o bază ideală pentru a vizita fiordurile, ghețarii și cascadele care formează peisajul Norvegiei. Cartierele fascinate și pitorești așteaptă să fie explorate – nu numai Bryggen, faimosul debarcader din lemn cu statut de patrimoniu UNESCO, ci și cartierele rezidențiale cu casele fotogenice, din lemn vopsit în alb, care acoperă străduțele liniștite pietruite.

answear.ro

7. Florența, Italia

Deși Roma este capitala iubită a Italiei și Milano are o influență cosmopolită, Florența rămâne inegalabilă în istorie, artă și arhitectură. Pe lângă faptul că este locul de naștere a Renașterii, Florența din ultimii ani are un design modern. Ar fi imposibil de supraestimat frumusețea acestui oraș vechi de 2000 de ani. Cu o tradiție puternică în artă și design orașul a continuat tradiția de a conduce lumea în domeniul textil încă din anii 1300 și rămâne până în prezent unul dintre primele 20 orașe cu influență în modă. Dacă vă plac nume precum Gucci și Prada, le veți găsi bine reprezentate în buticurile elegante ale acestui oraș. 

8. Puebla, Mexic  

Orașul încântă cu cele 365 de biserici și peste 1000 de clădiri din epoca colonială. Ospitalitatea caldă a lui Puebla, atmosfera relaxată, împrejurimile colorate și istoria coloniala distinctă o fac o destinație perfectă de vacanță. Este localizată la doar doua ore de Mexico City, deci poate fi vizitat într-o excursie de o zi sau pentru câteva zile. Orașul are unul dintre puținele produse mexicane cu denumire de origine protejată – ceramica Talavera- care a fost produsă fără întrerupere de mai bine de patru secole, făcând-o una dintre cele mai importante expresii de artă populară din Mexic.

vivre.ro

9. Monte Carlo, Monaco

Înconjurat de Alpii Maritimi de pe țărmul Marii Mediterane, faimosul Monte Carlo este evocat ca fiind o lume magică. Renumit pentru cazinourile sale și prin faptul că este domiciliul unor personalității marcante, îl fac destinația ideală pentru vacanță chiar și pentru o zi. Una dintre cele mai cunoscute zone este The Rock sau Le Rocher plină de străzi fermecătoare și înguste, de altfel zona istorică a principatului. 

10. Koln, Germania

Din vremuri imemorabile orașul a fost unul dintre cele mai mari centre de transport European, fiind străbătut în medie de 8 trenuri la fiecare minut. Este pe locul doi în lume, după New York, din punct de vedere al numărului de galerii. Biserica Catolică i-a acordat titlul de “Oraș sfânt” , care a mai fost acordat doar altor doua orașe din lume Roma și Constantinopol (acum Istanbul). Koln are una dintre cele mai vechi fabrici de parfumuri din Europa unde muzeul oferă posibilitatea vizitatorilor săi să cumpere o sticlă din cea mai faimoasă colonie din lume – Eau de Koln.

bestvalue.eu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.