Locuri unde să îți petreci Crăciunul

New York City

De ce mergem: Există foarte multe modalități de a petrece un Crăciun magic, indiferent dacă este vorba de patinaj pe gheață la Rockefeller Center, cumpărături pe Fifth Avenue sau pândind în jurul străzii 34 sperând să asistați la un miracol.

Nici o călătorie de Crăciun în New York nu ar fi completă fără o plimbare prin Dyker Heights, cartierul cel mai împodobit de Crăciun. Fiecare casa este împodobită cu lumini și decorațiuni extravagante în această perioadă a anului. Așteptați-vă la scene de naștere în mărime naturală, soldați de jucărie, gonflabile uriașe ale lui Moș Crăciun și chiar melodii vesele de sărbătoare care completează imaginea fastuoasă.

Unde stăm : The Plaza Hotel care a fost construit cu intenția de a arăta ca un castel francez. Celebru pentru aparițiile în filme precum Home Alone 2, Lost in New York, Seinfeld, Almost Famous dar și pentru proprietarii faimoși precum Conrad Hilton și Donald Trump. În mod surprinzător, veți găsi cele mai grandioase apartamente și cele mai bune camere la etajul cinci sau mai jos. 

fashiondays.ro

Tokyo

De ce mergem: Milioane de lumini colorate sunt afișate în copaci, precum și în clădiri și în jurul lor, transformând Tokyo într-o oraș minunat strălucitoare. Decorațiunile de Crăciun includ globuri de zăpadă de aproape 10 metri, zăpada căzută la Tokyo Midtown și un candelabru masiv de cristal la Yebisu Garden Place. Luminile atât de strălucitoare sunt atât de populare încât rămân adesea până în luna Februarie. Un fapt amuzant despre sezonul de sărbători în Tokyo este că Ajunul Crăciunului este cea mai romantică zi a anului. Se fac rezervări la cele mai romantice restaurante, magazinele vând cadouri romantice de Crăciun iar străzile sunt decorate la perfecțiune pentru a întruchipa aceasta zi cea mai romantică.

Unde stăm : Aman Tokyo Hotel. Acoperind ultimele șase etaje ale unui zgârie-nor de 38 de etaje din cartierul de afaceri Otemachi este la fel senin pe cât este de elegant. Interiorul este conceput  în stil japonez cu lemn, hârtie, piatră, în timp ce pereții despărțitori înalți creează granițe libere între hol, lounge, restaurant și bar.

libris.ro

Viena

De ce mergem: Viena strălucește în timpul sărbătorilor de Crăciun. Orașul este cunoscut pentru piețele sale, cu piața de Crăciun vieneză la Primărie și cu pomul de Crăciun la Rathausplatz care face tot spectacolul. De asemenea, în apropiere se afla Traseul Nașterii Domnului și Arborele Inimilor. Aici vă puteți bucura de tonurile cristaline ale singurului Vienna Boys Choir – care există de mai bine de 500 de ani – și cântă în mod tradițional în orașul său natal în timpul sărbătorilor. Răsfățați-vă pe străzile comerciale pline de magazine luminoase în culorii extrem de vesele de la nuanțele de alb, roșu și verde la cele de auriu adesea aruncate ca o notă alternativă.

Unde stăm: The Park Hyatt Hotel. În inima Vienei, hotelul ocupă fostul sediu al Băncii Austriece. Interiorul luminos din marmură și candelabru fac trecerea de la caracterul istoric la cel contemporan. Hotel se află la doar 3 minute de bolțile aurite ale Café Central, unde Freud, Trotki și poetul Peter Alterbeng au băut cafea odată, au jucat șah și au pus lumea în drepturi. 

librex.ro

Copenhaga

De ce mergem: Tivoli ar putea fi epicentrul tuturor lucrurilor de Crăciun din Copenhaga. Cu un milion de lumini strălucitoare, oale aburite de vin fiert și ciocolată fierbinte și cele mai plăcute piețe de Crăciun. În Kongens Nytorv, una dintre cele mai colorate zone din unele dintre cele mai întunecate zile ale anului, luminile și decorațiunile sunt foarte frumoase și perfecte pentru fotografii memorabile. Centrul orașului Copenhaga se mândrește cu nu mai puțin de patru piețe de Crăciun pe o întindere de 1,5 kilometri de-a lungul portului Nyhavn. 

Unde stăm: Hotel Sanders. Ascuns în spatele Teatrului Regal Danez și aproape de toate atracțiile de Crăciun, hotelul de tip boutique este rafinat cu camere luxoase cu șeminee perfecte pentru această perioadă din an. Proprietarul, un fost dansator la Royal Danish Ballet, a lucrat cu designeri pentru ca hotelul să capete un aspect rafinat, elegant și contemporan.

vivre.ro

Portland, Oregon

De ce mergem: De la enormul pom de Crăciun din Pioneer Courthouse Square până la 1,5 milioane de lumini care iluminează grădină zoologică din Oregon, Portland duce spiritul de sărbători la un nivel incredibil. Vecinilor le place să se depășească reciproc, mai ales pe Peacock Lane. Dar poate cea mai unică tradiție în Portland este parada navelor de Crăciun care navighează pe râurile Columbia și Willamette timp de 15 nopți. Grota, un altar catolic si grădina botanică prezintă în fiecare an Festivalul Luminilor de Crăciun.

Unde stăm: Hotel Benson. Cu un pom de Crăciun elegant și muzică live în fiecare seară, hotelul Benson este ideal în această perioadă din an. Acest hotel istoric din centrul orașului Portland emană stil vechi și eleganță. Iar eleganța lui o ilustrează și faptul că Benson’s Presidential Suite a găzduit fiecare președinte American aflat în funcție începând cu Taft, imediat după deschiderea hotelului în 1913. 

epantofi.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.