Orașe europene superbe iarna

Budapesta

Iarna este cel mai bun moment pentru a vizita Budapesta. Imaginea Parlamentul maghiar înconjurat de drifturile de gheață de pe Dunăre i-ar putea face și pe cei mai înrăiți după plajele însorite să îmbrățișeze frigul. În lunile de iarnă, tramvaiele din Budapesta sunt adesea acoperite de lumini, ceea ce oferă o priveliște destul de plăcută în timp ce zângănește pe străzi. Merită să faci o plimbare pe linia tramvaiului 2 de-a lungul Dunării. Dacă vă luptați cu frigul, mergeți la unul dintre numeroasele spa-uri termale din Budapesta. Szechenyi și Gellert sunt cele mai populare și, deși ar părea o nebunie să ieși afară la temperaturi înghețate doar în costum de baie, nu este o idee atât de neobișnuită printre localnici. Căldura apelor va împiedica frigul, oferind o experiență cu adevărat unică.  

fashiondays.ro

St. Petersburg

Turnurile colorate și capricioase ale Bisericii Mântuitorului par deosebit de izbitoare comparativ cu zăpada proaspăt căzută. Pentru a simți magia iernii, mergeți la Palatul Catherine, unde veți găsi stilul de viață opulent al realității rusești. După ce ați petrecut afară o bucată de vreme mergând la pas prin iarna opriți-vă la unul dintre nenumăratele localuri de dans și băut din oraș care sunt deschise pe tot parcursul nopții. Pentru a simți contrastul vieții rusești îndreptați-vă spre Banya, cunoscută și sub numele de sauna. Aici, după ce veți transpira suficient, puteți sări din cameră direct în zăpadă sau într-o gaură de gheață.  

libris.ro

Bath 

Numită după cea mai faimoasă caracteristică, Bath este cunoscută pentru izvoarele sale termale și băile romane. Alăturați-vă celor 2000 de ani de istorie și răsfățați-vă cu unul dintre pachetele magice din acest oraș istoric de renume mondial. De la excursii la amurg și tratamente spa în izvoarele termale antice, la o masă festivă strălucitoare cu trei feluri de mâncare și muzica live. Puțini știu că Jane Austin a fost odată rezidentă și orice cititor ale romanelor sale va fi încântat să descopere arhitectura belgiană pe care a folosit-o ca decoruri. Pentru o după-amiază de iarnă, mergeți la Muzeul modei sau la un pub confortabil. 

answear.ro

Ljubljana

Capitala Sloveniei este cadru de poveste din viața reală, unde magia pare să fie la ea acasă. Plimbați-vă prin centrul vechi pietonal și savurați o cafea pe malul râului. Castelul Ljubljana se înalță deasupra orașului și poate fi văzut din majoritatea locurilor din orașul vechi. Urcă pe dealul castelului și rătăcește pe poteci. Veți descoperi o podgorie, un leagăn și o vedere de poză asupra orașului. Orașul magic este cunoscut pentru dragonii săi. De la cei patru care păzesc Podul Dragonului, la dragonii înfricoșători pe fațadele clădirilor și dragonii drăguți de pe suveniruri, până la dragoni înfășurați în jurul etichetei berii locale, veți întâlni  dragoni peste tot.

bestvalue.eu

Dublin

Capitala Irlandei este unul dintre locurile de poveste în iarnă. O dată pe an, într-o săptămână târzie de iarnă, muzica tradițională irlandeză poate fi auzită în unele dintre cele mai neobișnuite locații de muzică din Dublin. Acesta este TradFest, un festival de evenimente gratuit, care prezintă întregul spectru de muzică tradițională. Mergeți pe Moore Street, una dintre cele mai aglomerate străzi din Dublin și puteți gusta perspectiva cosmopolită a irlandezilor. Aici veți auzi accente și limbi din toate colțurile lumii. În continuare, Jameson Distillery Bow Street. Aici, ați putea avea o etichetă tipărită cu propriu nume – da. Ia o sticlă de whisky Jameson  doar pentru tine sau personalizată pentru un prieten și oferă-i de Crăciun un cadou inedit. Dacă vreți să mai scăpați de frig pășiți în St Patrick’s Cathedral înaltă de 43 de metri. Poate veți avea norocul să auziți imnuri de Crăciun. Catedrala a fost fondată în 1911 si este considerată a fi Catedrala Națională a Bisericii Irlandeze.

elefant.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.