Cele mai colorate locuri din lume

Provence, Franța

Întinderile nesfârșite de lavandă fac din Provence unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Distileriile, unde uleiul esențial de lavanda este îmbuteliat sau folosit pentru a face săpunuri, loțiuni și creme, punctează zona prin mirosuri, iar multitudinea de câmpuri de culoare violetă sunt impresionante vederii. Această regiune din Franța este unul dintre cele mai însorite locuri din Europa. Cel mai bun moment pentru a vedea plantele în floare este din ultima săptămână a lunii iunie până la începutul lunii august.

Caño Cristales, Colombia

Cu diferite tonuri de roșu, galben, verde, albastru și negru, culorile din acest râu a făcut ca oamenii să îl numească  “ Curcubeul lichid” sau “Râul celor cinci culori”. Culorile sunt produse în timpul procesului de reproducere a plantelor acvatice din râu, care se numesc Macarenia. Cea mai bună perioadă de a vedea râul în toată splendoarea lui este sfârșitul lunii iulie și începutul lui decembrie.

epantofi.ro

Terasele de orez din Mu Cang Chai, Vietnam

Mu Cang Chai este un district din provincia Yen Bai, situat la aproximativ 300 km de Hanoi. Acest district montan este cunoscut pentru terasele splendide de orez care acoperă peste 2200 de hectare de teren create de strămoșii triburilor din deal pentru a supraviețui în acea zonă. Pentru a crește orez în condiții verticale, triburile de deal au creat un sistem terasat pentru a controla fluxul descendent al apei. Septembrie este luna în care plantele verzi se transformă în auriu, atunci fiind și cea mai bună lună de vizitat.

Dunele de nisip Namib, Namibia

Hipnotic, liniștit și colorat,  Deșertul Namib cu dunele sale înalte în continuă schimbare și uneori mortale, atrag atenția și prin culoarea uluitoare a nisipului vechi de peste cinci milioane de ani. Culoarea nisipului se schimbă astfel că mai aproape de mare, în vest, nisipul pare mai alb, în timp ce mișcându-se spre interior nisipul devine roz.

answear.ro

Fly Geiser, Nevada

Amplasat pe un petic de pământ privat din deșertul Black Rock din Nevada, minunea geologica Fly Geiser este rezultatul unei erori de foraj din anii ’60. Datorită mineralelor și algelor sale, tonurilor de roșu și verde a apei pe care o aruncă la cinci metri înălțime fac ca vederea acesteia să îți taie răsuflarea.

Five Flower Lake, Jiuzhaigou Valley, China

În timp ce Parcul Național Jiuzhaigou este renumit pentru priveliștile sale uimitoare, cascadele și lacurile, Five Flower Lake ia cu siguranță toate adjectivele. Înconjurat de munți superbi, acest lac multicolor se schimbă între nuanțe de albastru, galben, verde și coral, cel mai adesea este albastru safir. Locul este învăluit într-o mulțime de secrete și mistere făcându-i pe localnici să considere lacul sfânt. În timp ce lacurile seacă periodic în Five Flower apa rămâne întotdeauna constantă și nu îngheață niciodată.

fashiondays.ro

Antelope Canyon, Arizona

Canionul Antilopei este în sud-vestul American, pe terenul amerindienilor Navajo. Apărând în mare parte în deșerturi sau zone cu precipitații scăzute, un canion cu slot este rezultatul a mii de ani de fenomene meteorologice extreme. In funcție de perioada în care se vizitează se poate vedea nuanțe de la albastru spre violet pana la nuanțe de roșu și auriu. Unii bătrâni ai tribului Navajo susțin că retragerile “Long Walk” s-au refugiat în canion la sfârșitul anilor 1800, și că ființele spiritual continuă să vegheze asupra zonei.

Rainbow Mountain, Peru

Culorile sale au fost descoperit în anul 2015 după ce straturile de zăpadă sau topit din cauza schimbărilor climatice. Celebrele sale culori în dungi, vibrante la soare, se datorează în mare parte intemperiilor și depozitelor de minerale. Cel mai bine se pot vedea într-o zi însorită, în zilele cu ploaie sau ninsoare culorile fiind mult mai pale.

Dallol, Ethiopia

Acasă la cel mai mic vulcan de pe pământ, sarea de mare se combină cu mineralele vulcanului și creează culori neon. În bazinele reci veți vedea un turcuaz, în timp ce bazinele mai calde dau o culoare galbenă luminescentă. Cunoscută drept “ poarta către iad” este fierbinte și unul dintre cele mai stranii locuri de pe pământ.

libris.ro

Northern Lights sau Aurora Borealis

Luminile strălucitoare de dans ale aurorei sunt de fapt coliziuni între particulele încărcate electric de la soare care intră în atmosfera pământului. Deși există multe multe locuri pentru a vedea acest fenomen, unele dintre cele mai populare sunt Islanda, Alaska, Canada și Norvegia. Perioada cea mai bună pentru a vedea este sfârșitul lunii septembrie și sfârșitul lunii martie, când  cerul este senin.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.