Celebrarea Anului Nou în orașele lumii

Paris

Nu este o surpriză faptul că Orașul Luminii creează o atmosferă impresionantă de Revelion. Sărbătoarea de la miezul nopții sub spectacolul de luminii strălucitoare ale Turnului Eiffel este o opțiune populară, dar inima acțiunii este de-al lungul Champs-Elysees, unde parizienii încep să inunde barurile și restaurantele în jurul orei 21:00, pentru cină, dans și o mulțime de șampanie. Petrecerea continuă cu mult timp după miezul nopții, în timp ce francezii sărbătoresc Anul Nou, sau “St. Sylvestre” cu cele mai scumpe degustări de mâncăruri pentru a aduce în noul an belșug și fericire.

Sydney

SYDNEY, AUSTRALIA – JANUARY 01: Midnight fireworks display on New Year’s Eve on Sydney Harbour on January 1, 2017 in Sydney, Australia. (Photo by Zak KaczmarekCity of Sydney/Getty Images)

Celebrul foc de artificii de Revelion din Sydney este o experiență de neuitat. Indiferent dacă le vizionați într-un loc public, participați la un eveniment de Revelion sau sunteți la bordul unei nave, Sydney vă va oferi o noapte magică. Spectacolul de Revelion din Sydney, renumit în toată lumea, începe la ora 18:00, când ecranele de aer palpitante preiau cerul de deasupra portului, remorcherele de incendiu creează afișe de apă izbitoare iar peste 50 de nave plutesc la iubita paradă a  luminii în port . La miezul nopții, focuri de artificii orbitoare izbucnesc din barjele de pe apă, Sydney Harbour Bridge și Sydney Opera House. 

Rio de Janeiro

Plaja Copacabana din Rio devine monocromatica în ajunul Anului Nou, și asta pentru că peste 2 milioane de petrecăreți, îmbrăcați în haine complet albe, coboară pe plajă pentru a sărbători Revelionul. O sărbătoare foarte braziliana infuzată cu credințe religioase, tradiționale și superstițioase. Focurile de artificii și muzica live creează starea de spirit, în timp ce participanții fac ofrande de Anul Nou (prin mici plute trimise în mare) către Lemanja, zeița mării. Este o zeiță foarte populară din religiile Candomble și Umbanda, care își au rădăcinile în tradițiile nord-africane, fiind foarte iubită de brazilieni. Mâncarea nu poate lipsi în aceste momente iar dacă îți va aduce și noroc în anul care vine – cum este lintea la brazilieni –  atunci este nelipsită în noaptea dintre anii.

Berlin

Pur și simplu nu ar fi Revelion fără un cer plin de artificii colorate și electrice, iar oamenii din Berlin iau acest lucru în serios. Astfel că, străzile se aprind într-o explozie haotică de sunet, culoare și energie. Cea mai legendară petrecere de Revelion este Poarta Brandenburg, întrucât aproximativ un milion de oameni se adună acolo pentru a aduce Anul Nou, la una dintre cele mai mari petreceri în aer liber din Europa. Pentru ca Anul Nou să fie extraordinar, mănâncă Berlinezii (gogoși umplute cu gem) imediat după miezul nopții, fiind o tradiție pe care localnicii nu o ratează în nici un an.

Hawaii

Ei bine, întregul set de insule oferă un aspect festiv și o sărbătoare uimitoare. Concerte de muzică în aer liber, nopți tematice, croaziere cu barca și, bineînțeles, artificii. Hawaii este locul unde trebuie să mergi dacă ești în căutarea evenimentelor și a celor mai bune locuri pentru a sărbători noul an în lume. Orașul Honolulu aduce Anul Nou într-un mod spectaculos. Un imens foc de artificii izbucnește din barjele de pe plaja Waikiki, începând cu puțin înainte de miezul nopții. Localnicii încep sărbătoarea Anului Nou Hawaiian, cunoscut sub numele de sezonul Makahiki, de la începutul lui Noiembrie și ține până în Februarie. Makahuki îl onorează pe zeul Lono și sărbătorește recompense darurilor naturii și al pământului.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.