Cele mai bune țări pentru expați

Elveția

Cu străzi curate, unele dintre cele mai bune pârtii de schi din lume la doar o plimbare cu trenul, unde totul funcționează extrem de bine, astfel că, nu este de mirare că a ieșit prima în topuri. Elveția găzduiește două dintre cele mai scumpe orașe din lume, iar salariile reflectă acest cost al vieții. Salariul mediu anual pentru expații din Elveția este de aproximativ 170000 euro. Banii vorbesc atunci când vine vorba despre Elveția dar mai există și alte lucruri pentru care merită să trăiești acolo – cum ar fi educația. Marea majoritate dintre expați fiind încântați de învățământul din această țară. 

Singapore

Orașul-stat Singapore a fost dintotdeauna una dintre cele mai bune țări pentru expați. Educația este preocupația majoră pentru cei care se mută cu copiii iar la acest capitol Singapore primește note mari atunci când vine vorba de calitatea școlilor. De asemenea, Singapore ocupă primul loc atât pentru securitatea locului de muncă, cât și pentru creșterea salariilor. Impozitele sunt mici, salariile sunt mari, la fel și costul vieții. Transportul public este unul dintre cele mai bune din lume. Puteți ajunge oriunde în oraș folosind rețeaua și este accesibil și ușor de utilizat.

libris.ro

Canada

Situată pe primul loc pentru calitatea generală a vieții, o categorie care include stabilitatea politică, ușurința de a te stabili aici, bunăstarea mentală, și împlinirea generală. Dintre cele 33 de țări clasate în studiul HSBC, Canada este clasată drept cea mai tolerantă și primitoare pentru oamenii de diferite rase, sexe, orientări sexuale și credințe. Frumusețea țării este uluitoare, având o mulțime de activități în aer liber pentru toate gusturile și preferințele. Canada se mândrește că oferă asistență medicală finanțată de stat din impozitele pe care rezidenții le plătesc. În plus, are una dintre cele mai puternice economii din lume și există industrii în plină expansiune, cum ar fi mineritul și petrolul. La capitolul educație, Canada oferă educație excelentă tuturor cetățenilor și rezidenților întrucât are politica de a nu rămâne în urma nici un elev. Peste 90% dintre elevi frecventează școala publică cu rezultate excelente.

Spania

Climatul incredibil al țării și bunăstarea mentală și fizică ridicată în rândul cetățenilor îi fac pe expați să vadă cu siguranță o îmbunătățire a vieții dacă aleg să trăiască în Spania. Viață în Spania oferă o infrastructură bine dezvoltată și un mediu de viață modern. Ritmul vieții este echilibrat și relaxat în comparație cu alte țări europene, iar clima este astfel încât resursele în aer liber pot fi savurate în mod regulat. Costul vieții în Spania va depinde foarte mult de stilul dvs. de viață și de locul în care vreți să locuiți. Dacă căutați bunuri de lux și mese rafinate, veți găsi Spania scumpă, dar dacă sunteți pregătiți să mâncați și să trăiți ca localnicii, veți observa că traiul dvs. va fi mult mai bun decât acasă sau oriunde în altă țară europeană. Din păcate, în ultimii ani, rata șomajului a crescut și astfel expații au concurență mult mai mare pentru ocuparea unui loc de muncă.

vivre.ro

Noua Zeelanda

Expații simt beneficiile stilului de viață relaxat al țării, cu mai mult timp liber după muncă pentru a experimenta diverse activități. Toate acestea conduc la o calitate a vieții și o bunăstare mentală mai bună decât în țările lor de origine. Noua Zeelanda se apropie de vârfuri pentru echilibrul dintre viața profesională și cea personală, stabilitate politică, nivelul ridicat de siguranță și prietenia în rândul cetățenilor. În general, expații se bucură de un nivel ridicat de viață în comparație cu alte țări dezvoltate. Costul vieții variază în funcție de orașul în care se afla expații, orașele mari fiind mai scumpe decât unele dintre zonele rurale. Cu toate acestea este de remarcat faptul că acest lucru este însoțit de salarii mai mici decât cele oferite în SUA și Europa și, prin urmare, dacă vă mutați aici cu un salariu local, vă puteți aștepta să trăiți la un nivel de viață similar celui pe care îl aveți în prezent în țara de origine.

Australia

Majoritatea care s-au stabilit în Australia declară că sănătatea lor este mai bună, comparativ cu media globală, cu aproximativ 35%. Aproximativ trei sferturi dintre expați au spus că mediul natural și accesul ușor la acesta sunt mai bune decât în țara de origine, ceea ce se traduce prin mai mult timp liber petrecut în aer liber. Costul vieții tinde să fie mai scump decât în alte țări iar taxele mai mari. Costul vieții variază de la un oraș la altul dar și salariile sunt mai mari decât în celelalte țări. Unul dintre cele mai mari beneficii ale vieții în Australia este forța pieței de muncă. Piața locurilor de muncă este stabilă și există mari oportunități. În comparație cu alte țări, vizele de lucru sunt destul de ușor de obținut.

fashiondays.ro

Turcia

Turcia este una dintre dintre cele mai bune țări din lume pentru expații care doresc să-și extindă viața, atât profesional, cât si cultural, conform clasamentului. Prezentarea puternică a țării în acest an are mult de-a face cu cât de ușor este să vă mutați acolo: în prezent ocupă primul loc atât pentru “ușurința de a se stabili” cât și pentru “comunitățile primitoare”. În ceea ce privește aspectul financiar, Turcia obține puncte atât pentru venituri, cât și pentru progresul în carieră, în timp ce copiii pot beneficia de o școală bună și familii locale deschise pentru a-și face noi prieteni. Principalul motiv  pentru mutarea în Turcia este costul scăzut al vieții dar și vremea frumoasă pe tot parcursul anului precum și mâncare incredibil de gustoasă. Unele dintre obiectivele ambițioase ale Turciei, în următorii trei ani, este să fie printre primele zece economii ale lumii, să reducă rata șomajului și să facă din Istanbul unul dintre cele mai importante hub-uri financiare globale care să fie asemenea celor din Londra și Singapore. 

Germania

Când vine vorba de indicatori economici, precum perspectivele de avansare în carieră și o îmbunătățire drastică a echilibrului dintre viața profesională și cea personală, Germania ocupă locurile fruntașe în toate clasamentele. Cultura bogată a țării, frumusețea naturală și securitatea socială completă sunt foarte atrăgătoare pentru expați, mai ales dacă sunt în căutarea unui mediu primitor pentru a-și face o familie în timp ce se dezvoltă profesional. Germania oferă expaților un trai bun. Cu toate aceste, orice expat căruia i se oferă un contract ar trebui să știe că această țară are una dintre cele mai mari rate de impozitare din lume. În ciuda acestui fapt, este de remarcat faptul că nivelurile salariale sunt, de asemenea, semnificativ mai mari decât în alte zone europene. În comparație cu alte orașe din întreaga lume, este general acceptat faptul că costul vieții în Germania este relativ scăzut.

elefant.ro

Emiratele Arabe Unite

Doar aproximativ 11% dintre oamenii care locuiesc în Emiratele Arabe Unite, bogate în petrol,  sunt de fapt emirati. Fluxul de expații se datorează oportunităților de muncă și creșterea salariilor. De ani de zile, țara a fost cunoscută ca un loc în care profesioniștii puteau câștiga salarii mari și pachete generoase care includeau locuințe, educație, asistență medicală, mașină și călătorii. Dar, la fel ca multe dintre țările din Golf, economia țării a fost supusă unei presiuni considerabile în ultimii ani din cauza scăderii prețului la petrol, care a dus la o scădere a sectorului imobiliar și o reducere a salariilor.

 Vietnam

Cu o cultură plină de culoare și localnici prietenoși, Vietnamul este o alegere excelentă pentru expații experimentați. Țara a intrat în Top 10 în acest an datorită securității sale financiare puternice și a echilibrului pozitiv dintre viața profesională și cea personală, plus mediul său primitor pentru noii veniți. Cei mai mulți expați chestionați au declarat că s-au putut adapta rapid la modul de viață de acolo, simțindu-se acasă în primele câteva luni de la sosire. Vietnamul are un cost de viață relativ scăzut, iar expații pot trăi o viață foarte confortabilă aici, cu cheltuieli moderate. Oportunitățile de muncă pentru expații care locuiesc în Vietnam sunt în domeniile legate de activitatea de dezvoltare internațională non-profit și în IT.  

bestvalue.eu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.