Locuri de văzut în 2021

Addis Ababa, Ethiopia

Introducerea unei vize electronice, la sfârșitul anului 2017, a făcut-o mai ușor de vizitat, a sporit turismul cu 48,6%, în timp ce premierul Abiy Admed a atras atenția lumii atunci când i s-a acordat Premiul Nobel pentru Pace din 2019. Etiopienii își iau istoria în serios și au motive întemeiate. Etiopia are una dintre cele mai vechi tradiții creștine din lume. A fost una dintre cele două țări africane care nu au fost colonizate, plus că este larg acceptat faptul că primii oameni au venit din Valea Riftului, care traversează Etiopia. Prin urmare, în Muzeul Național al Etiopiei, veți găsi legendarul Lucy, cel mai vechi și mai complet schelet hominid descoperit vreodată, care a fost găsit în deșertul nord-estic Danakil. Surprizele pot continua în acest oraș dacă vă hotărâți să urmăriți răsăritul soarelui de pe dealul Yeka cu vedere la zona Megananya, să vizitați biserica din Washa Michael veche de 700 de ani sau observatorul spațial al Cornului Africii, pe dealurile Entoto. 

Angola

Angola ar putea avea problemele sale, un război civil care a devastat țara și multe dintre parcurile sale naționale și vize greu de obținut, dar toate acestea nu ar trebui să vă împiedice să vizitați această țară. Este la urma urmelor cea mai mare țară din Africa și are multe de oferit. De la spectaculoasa natură, cu arbuști, lei, elefanți și gorile, până la clădiri uitate, dar frumoase, din colonizarea portugheză. Angola se mândrește cu o coasta extinsă de frumusețe din Oceanul Atlantic și un amestec frumos de pajiști, savane, păduri tropicale și întinderi urbane în interior. De la Fisura Tundavada, care este una dintre cele mai spectaculoase obiective naturale din Angora, la Parcul Național Iona extins pe 15000 km pătrați. Acesta din urmă, pe lângă că adăpostește animale precum Springbok, Ostrich și Cheetah găzduiește și indigeni care, potrivit oamenilor de știință, sunt cei mai ”integrați din punct de vedere cultural” de pe continent.

Oslo

Olso are ceva de oferit tuturor vizitatorilor săi, indiferent dacă călătoresc singuri sau însoțiți de familie sau prieteni. Există o mulțime de baruri reci, muzee distractive și activități în aer liber pentru a satisface pe toată lumea. În capital Norvegiana bogată în petrol, orizontul se schimbă atât de rapid încât s-ar putea să bănuiți că regina Nordica a lui Frozen, Elsa, se afla în spatele tuturor schimbărilor. Dar, Olso  întruchipează perfect vechiul și noul. Cetatea Akershus din centrul orașului datează din anii 1300, în timp ce zona Bjorvika este un excelent exemplu de arhitectură modernă scandinavă. Olso vă permite să încetiniți ritmul și să vă relaxați. Găsiți un loc confortabil într-una dintre numeroasele cafenele din oraș și savurați o cafea în timp ce viața locală se așterne în fața voastră, căutați un loc de-a lungul fiordului Olso și bucurați-vă de soare și de priveliști superbe sau faceți o plimbare prin Vigelandsparken sau pe strada principală, Karl Johansgate, și bucurați-vă de atmosfera nepripită a orașului. 

libris.ro

Sudul Vietnamului

În zonele muntoase din Sudul Vietnamului, peisajul este spectaculos, iar clima este liniștitoare. Mergând spre coastă, iubitorii de plaje vor avea o serie de opțiuni: o stațiune aglomerată în Nha Trang cu câteva hoteluri fabuloase sau stațiuni mai puțin cunoscute și mai liniștite din Phan Tiet și Phu Quoc. Sudul tropical oferă, de asemenea, viața de noapte și o atmosferă interesantă în orașul Ho Chi Minh, cunoscut anterior sub numele de Saigon, sau pentru o călătorie în timp în Delta Mekong pentru a asista la un stil de viață și tradiție care s-au schimbat puțin de-a lungul timpului. Ca și în alte părți ale Vietnamului, oamenii sunt amabili și prietenoși, dar poate chiar mai deschiși decât în nord, fiind mai tot timpul cu zâmbetul pe buze și dispuși să râdă cu voi din toata inima. Pe lângă plaje, orașe superbe și oameni frumoși, sudul vă oferă și o istorie captivantă – acesta a fost cândva domeniul regatului Champa, ale cărui ruine magnifice le puteți admira. Un imperiu comercial indianizat, Champa a fost curtată de comercianții de vârf din întreaga lume, dar a fost constant marginalizată începând cu sec. al X-lea încoace prin marșul din sud al vietnamezilor.  

fashiondays.ro

Hokianga, Noua Zeelanda

Conform tradiției maure, Kupe, legendarul navigator și explorator polinezian, s-a stabilit în Hokianga în anul 925 d.Hr., după ce a călătorit în canoea lui de la Hawaiiki-A-Nui la Matahorua. Când a plecat, a declarat că Hokianga va fi locul întoarcerii sale. Tribul Ngapuhi s-a stabilit în Hokianga în sec. al XIV-lea d.Hr., făcând-ul una dintre cele mai vechi așezări maure. Astăzi, oamenii vizitează Hokianga pentru a se bucura de plajele liniștite, precum și de atracții naturale interesante, cum ar fi bazalt Horeke și bolovani Wairere și, bineînțeles, pădurea Waipoua. O altă atracție de neratat sunt dunele de nisip Hokianga la gura portului – aceste dune uimitoare ajung la 150 de metri înălțime. Consiliul de Turism Maori va lansa în curând itinerarii de trei până la cinci zile în jurul Insulei de Nord, care se concentrează pe proiectele și zonele de conservare maori și include vizite la temple Maori precum și pe insula protejată Rangitoto pentru un popas peste noapte.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.