Fapte mai puțin știute despre Bali

1.    Insula populară indoneziană este masivă și acoperă o suprafață de 2.200 mile pătrate. Are dimensiuni comparabile cu Bruneiul vecin, dar ți-ar lua zile să încercuiești insula cu o mașină sau cu o motocicletă. Majoritatea companiilor de turism oferă excursii de o zi care vor dura între 9 și 10 ore până la nord și înapoi.

librariadelfin.ro

2.    Înainte de a călători în Bali, Indonezia, ar trebui să știți că are două sezoane, umed și uscat. Sezonul uscat se întinde din mai până în septembrie, când vă puteți aștepta la cer mai însorit. Cu toate acestea, între octombrie și aprilie probabil veți experimenta zilnic averse de ploaie cu furtuni sporadice amestecate. Vremea la tropice este greu de prezis, dar este ceva de luat în considerare întotdeauna!

3.    Deși Indonezia este în primul rând o țară musulmană, principala religie din Bali este hindusă. Religiile creștine și musulmane există, dar hinduismul acoperă aproximativ 84% din populație. În timp ce explorați insula Bali, veți vedea multe temple hinduse, decorațiuni și ofrande afișate oriunde ați privi.

epantofi.ro

4.    Muntele Agung este un vulcan activ pe insula Bali care a erupt deja de mai multe ori în ultimii 2 ani. De asemenea, reprezentând cel mai înalt punct din Bali, Muntele Agung se află pe o suprafață uimitoare de 9.994 de picioare și poate fi văzut de aproape peste tot. Nu s-a întâmplat încă nimic catastrofal, dar erupțiile recente au aruncat cenușă în aer și a făcut ca zboruri să fie anulate. Aceste evenimente au lăsat sute de mii de oameni blocați pe insula Bali!

5.    Nu puteți călători în Bali, Indonezia, fără a vă întâlni cu maimuțele aventuroase. Mii de maimuțe numesc insula Bali acasă, peste 700 de maimuțe trăind singure în Sanctuarul Pădurii Ubud! Unul dintre cele mai cunoscute fapte despre Bali este că unele dintre aceste maimuțe sunt obraznice și nu sunt drăguțe. Dacă mergeți în pădurea maimuțelor sau templul Uluwatu, asigurați-vă că aveți grijă de bunurile voastre.

elefant.ro

6.    Este important să vizitați principalele temple atunci când explorați religia din Bali, dar, în general, nu va trebui să vă uitați departe pentru a le vedea. Templele servesc drept altare pentru aproape fiecare casă și sat insular, iar cele mai mari prezintă bogăția fiecărui proprietar. Ceea ce face cu adevărat unele dintre aceste temple unice sunt caracteristicile apei. În locuri precum Tirta Empul puteți face baie în apă sfințită sau chiar mergeți pe apă la iazul de pești koi!

7.    Istoria Bali este profundă și variază de la Imperiul Majahapit la colonialismul olandez. Oamenii au locuit pe insula Bali din 2000 î.Hr., dar primul contact european a fost făcut de portughezi și olandezi la sfârșitul secolului al XVI-lea. Bali a fost apoi absorbit de Compania Olandeză a Indiilor de Est și de colonialismul ulterior pentru următorii 300 de ani. După mulți ani de lupte, balinezii și-au câștigat în cele din urmă independența în decembrie 1949.

answear.ro

8.    Insula este meca yoga din Asia de Sud-Est. Cu o concentrație ridicată de studiouri yoga în orașe precum Ubud, este un mod distractiv de a vă deconecta și de a admira arta antică a stretchingului. De la sesiuni pe scară largă până la sesiuni rapide de o oră, Bali are tot ce vă trebuie pentru a vă relaxa!

9.    Insula Bali atrăgea 8 milioane de turiști în 2019, ceea ce ar reprezenta un uimitor 40% din tot turismul din Indonezia. Deși se pot argumenta efectele pozitive și negative ale turismului din Bali, ceea ce nu poate fi subestimat este impactul economic. Sectorul turistic reprezintă aproximativ 80% din economia Bali!

10.    Surfingul în Bali este mai mult decât un sport, este un stil de viață! Oferind unele dintre cele mai epice pauze din lume în Uluwatu, toți surferii visează să meargă pe cel mare. Cu toate acestea, poate doriți să fiți atenți înainte de a intra în apă. Cele mai legendare locuri sunt rezervate localnicilor și profesioniștilor!

bestvalue.eu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.