Top 5 insule în 2020 din Europa – Readers’ Choise Awards

1. Folegandros, Grecia

Insula de lângă Santorini, mult subevaluată și deseori complet necunoscută, caracterizată de stânci zimțate și dealuri stâncoase, este un refugiu sălbatic pentru cei care doresc o vacanță plină de liniște. Cu o populație de doar 650 de persoane, o mână de hoteluri, un singur bancomat și nici o bancă, nu este de mirare că majoritatea nu au auzit de ea. Istorie antică, taverne adormite, priveliști uluitoare și plaje retrase, insula te poate surprinde la orice pas. Folegandros este cu siguranță o destinație doar pentru relaxare neexistând prea multe de făcut în afara de a te bucura de soare și plaje .

elefant.ro

2. Zakynthos, Grecia

Cu plaje frumoase, peisaje naturale, sate pitorești, grădini luxuriante de măslini și mănăstiri de secole, fac din insulă una dintre frumusețile Greciei. Combinația dintre peisajele de coastă, magazinele confortabile, viața de noapte și peisajul tradițional fac din Zakynthos o destinație versatile. Insula este una dintre puținele din lume premiate cu “Drapelul albastru” ceea ce înseamnă ape limpezi și malul mării curat. Coasta de sud și de est a orașului Zante este plină de plaje cu nisip auriu, în timp ce pe coasta de vest se găsesc plaje stâncoase, magice, cu ape cristaline pentru a înota.

vivre.ro

3. Crete, Grecia

A cincea cea mai mare insulă a Mediteranei a fost locul de naștere al celei mai vechi civilizații din Europa, înflorind în 2700 I.Hr. Pentru a cunoaște minoicii, călătorul se poate aventura prin siturile arheologice din epoca bronzului de pe insulă și poate apela la Muzeul Arheologic din Heraklion. Multe secole mai târziu venețienii au adus, de asemenea, o contribuție durabilă la orașele Cretei, construind porturi, ziduri și cetăți care se ridică astăzi în Heraklion, Chania si Rethymno. Creta are cea una dintre cele mai bune plaje din lume, plaja Elafonisi. Plaja este o rezervație naturală, pe canalul dintre continent și Elafonisi, o insulă dreptunghiulară renumită pentru nisipul roz. Există, de asemenea, o piscină naturală uriașă, unde poți să vâslești sau să te întinzi și să plutești în ape strălucitoare, nu mai mult decât adâncimea gleznei sau genunchiului.

libris.ro

4. Hvar, Croația

Cu veri calde și ierni blânde, insula Hvar este cel mai însorit loc din Croația. Poate fi cunoscută pentru plajele și apa turcoaz dar există și altă latură a acestei insule. Din orașul Hvar, de pe malul sudic al insulei, dacă mergeți spre fortăreața Tvrdava Fortica din sec. al XIII-lea veți avea cele mai bune vederi în jur. În oraș se afla clădiri renascentiste venețiene cu pietre albe, pline de operă de artă prețioase, buticuri și cafenelele unde te poți relaxa la o cafea și admira super-iahturile strălucitoare ancorate în port. Pe coasta de sud, Dubovica este un mic golf liniștit cu acele ape albastre sticloase ale Adriaticii. Marea este atât de limpede încât de la distanță va părea că înotătorii și bărcile sunt suspendate în aer.

fashiondays.ro

5. Mykonos, Grecia

Este una dintre cele mai faimoase insule grecești. Situată în regiunea cicladică a frumoasei Mari Egee, Mykonos oferă plaje uimitoare, natură superbă, sate pitorești, mâncare grecească delicioasă și un stil de viață șic. Cu toate acestea, insula este foarte faimoasă pentru viața de noapte minunată. Unii o numesc Ibiza Greciei, din moment ce petrecerea până dimineață în cluburi celebre cu DJ de renume mondial lângă vedete de film și personalități celebre se întâmplă în fiecare vară. Mykonos este insula perfectă pentru a vedea oameni și pentru a fi văzuți, pentru a vă relaxa și a petrece în fiecare seară. Cu casele sale frumoase, albastre și albe cicladice și străzile sale mici pline de magazine, biserici și mori de vânt, orașul este o plăcere pentru ochi.

epantofi.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.