Bangkok – Orașul Îngerilor

Nimic din ce am citit despre acest oraș, și părerile au fost extrem de împărțite, nu ne-a pregătit pentru acest oraș superb, și la propriu și la figurat. Ne-a încântat tot ce am văzut și făcut acolo. Oamenii prietenoși și dezinvolți, mâncarea extrem de bună și ieftină, sucurile de pe stradă foarte bune, clădirile superbe îmbinate perfect cele vechi cu cele noi într-o împăcare perfectă a trecutului cu prezentul. Bangkok-ul este un oraș vibrant și cosmopolit cu o atitudine de bunăvoință și credința că tot ce-i înconjoară se poate încadra perfect în prezentul lui. Ne-am plimbat pe jos, am luat skytrenul, taxiurile roz, riverboat-urile spre partea veche sau nouă, ne-am întors la hotel și la 2 dimineața, și noi și ceilalți locuitori temporari sau permanenți simțindu-ne în siguranța în orice moment. Bangkok-ul le are pe toate și pare să fie în pace cu toate, până și compania ei aeriană Bangkok Airways este una de o eleganță de invidiat chiar și de marile companii aeriene. 

Transport

Ca de obicei, când vine vorba de locuri atât de îndepărtate de noi, alegem fără ezitare compania Qatar Airways, pentru confort și respectul acestei companii față de clienții ei. Dar și pentru că tranzitul care de cele mai multe ori implică ore mai multe în cosmopolitul și imensul aeroport Doha. Și oricum ar fi, drumul pare mult mai bine împărțit (5 ore cu 7 ore cu pauza de 4-5 ore în tranzit). Biletul a costat în jur de 800 euro.

În Bangkok poți circula cu taxi, care este foarte ieftin, metroul care este foarte bine organizat, cu tuk-tuk-ul care se va strecura să te ducă repede și în siguranță la locație, cu ambarcațiuni care au stații pentru a vedea obiectivele din partea veche a orașului (pentru turiști ele fiind fără plată).

Cazare

Am ales hotelul în zona nouă a Bangkok-ului pentru a ne putea mișca mai bine și mai în siguranță. Hotelul Novotel Bangkok Sukhumvit 20 a fost perfect pentru noi, de la camera foarte modernă la a cărei fereastră puteam admira orașul, la terasa cu un view incredibil unde puteam lua micul dejun, la rooftopul Sky on 20 unde ne putem relaxa seara când ne întorceam de pe drumuri.

Viza

Viza o iei de la Ambasada Thailandei în București. Aici trebuie să ai un vibe pozitiv întrucât doamna care-ți va lua actele va avea diverse comentarii, mai ales la bani, care trebuie sa fie fff noi, nu o întrebă mai mult decât este cazul, într-un cuvânt încearcă să treci cât mai neobservat. Formularul ar fi bine să îl ai deja completat. Mergi să depui și să ridici viza după-amiaza când este mai liber.

Schimb valutar și internet

Bath thailandez îl poți obține de la casele de schimb valutar care sunt mai peste tot.

Internetul nu este o problemă având wi-fi la dispoziție în aproape toate locațiile.

Îmbrăcăminte

Te poți îmbracă oricum vrei, nefiind nici o restrictive în acest fel. Noi am ales haine lejere având în vedere temperaturile ridicate. Am luat uneori cu noi o eșarfă pentru a intra în temple.

Mâncare, băutură și țigări

Capitolul mâncare, băutură și țigări nu ne-a creat nici o problema având în vedere că mai peste tot în oraș se crează piețe ad-hoc pentru ca locuitorii săi să poată manca ieftin și bun într-o atmosfera de muzica live, prietenie și veselie. Sucurile făcute din fructe proaspete și fructele proaspete se găsesc la orice pas, fiind și ele ieftine și extrem de bune.

Shopping

Dacă combini, ca și noi, utilul cu plăcutul aici vei găsi o sumedenie de mall-uri și magazine cu designeri locali de unde vei avea ce sa iți alegi. Noi am fost impresionate de:

Piața Siam

Dacă iei sky trenul și cobori la piața Siam vei ajunge în epicentrul shopping-ului în Bangkok. Este un loc plin de culoare, de oameni de toate vârstele dar mai ales de o multitudine de magazine și mall-uri pentru toate buzunarele.

Central World este unul dintre cele mai mari mall-uri din Asia de Sud-Est. Au mai mult de 500 de magazine și peste 100 de restaurante și cafenele. Nouă ne-a plăcut atmosfera sa plina de veselie, muzică live, branduri de calitate la prețuri accesibile datorată sezonului de reduceri.

MBK un alt imens mall care și-a câștigat respectul printre cumpărători întrucât este singurul mall cu magazine de calitate unde se poate negocia.

Terminal 21

Un alt mall care ne-a încântat a fost Terminal 21 care arată ca un imens aeroport cu spații în aer liber, superb amenajate, cu etajele denumite ca marile orașe ale lumi și mai ales magazinul Madame Heng unde poți găsi produse pentru îngrijirea pielii extrem de bune și la prețuri decente. Ajungi ușor la el cu sky trenul, stația Asok.

Chatuchak Market

Este o piață de weekend unde puteți rătăci într-o dimineață de sâmbătă sau duminică pentru a cumpăra unele dintre produsele natural comercializate aici sau pur și simplu să vă plimbați printre localnici pentru ai cunoaște mai bine. Ajungi aici dacă te urci într-un skytren și cobori la stația Mo Chit.

Ce am văzut

Dacă vrei să descoperi partea veche cu cele mai multe atracții ia Riverboat-ul și coboară în stația care îți atrage atenția. Exista unul pentru turiști care este gratuit și unul pentru localnici care costă extrem de ieftin. Așa că nu contează.

Grand Palace

Marele palat este compus din mai multe clădiri, fiind utilizat ca reședință oficială a regilor Siam-ului și apoi ai Thailandei. În interiorul său se afla Templul lui Buddha de Smarald – având numele după statuia lui Buddha făcută din pietre prețioase de jad.

Pentru a-l vizita ia riverboat și coboară la stația Chang dar ai grijă că trebuie să fi îmbrăcat decent, adică fără pantaloni scurți, umerii goi sau fuste mini. Palatul și grădinile sunt imense așa ca începeți vizita de dimineață pentru a vă putea răsfăța ochii în voie https://www.royalgrandpalace.th/en/home.

Sanam Luang

Este parcul imens situat în nordul Marelui Palat fiind denumit anterior Thung Phra Mane, ceea ce însemnă terenul crematoriu regal din Thailanda, deoarece este folosit pentru mai multe crematorii ale membrilor familiei regale. Regele Rama I a numit acest spațiu Sanam Luang care se traduce ca pământul regal din Thailanda. Pare ciudat, dar locul este incredibil de frumos și cu un vibe extrem de plăcut.

Khao San Road

Dacă ați ajuns la palat luați un tuk-tuk și mergeți pe strada Khao San, o stradă plină de viață, cu tarabe de unde poți cumpăra diverse lucruri, terase unde poți face o pauza de cafea, restaurante unde te poți opri pentru a mânca, baruri unde poți savura o bere sau te poți răsfăța la un masaj în forfota încântător amestecată cu turiști și localnici.

Wat Arun – Templul Zorilor

Este un temple construit atipic pentru Thailanda, în stilul Khmer și astfel asemănător cu celebru Angkor Wat. Poate de aceea este unul dintre cele mai frumoase temple din Thailanda, având și avantajul așezării pe marginea râului Chao Phraya. O vreme templul a fost capelă regală și a găzduit Buddha Smarald.

Pentru a-l vizita coborați din riverboat la stația Tha Tien spre seară, pentru poze incredibile, pentru a vedea templu în toată splendoarea lui având în fundal apusul soarelui în culorii uimitoare.

Wat Pho

Templu este cunoscut ca având peste 1000 de statui Buddha și una dintre cele mai mari și mai faimoase statui a lui Buddha culcat, având 46 de metri lungime și 15 metri înălțime, fiind făcut din aur dar și pentru școala de masaj pe care o găzduiește și unde după o vizită a templului vă puteți răsfăța la un masaj sau chiar a vă înscrie la curs. Este așezat pe partea opusă față în față cu Wat Arun.

Golden Mount – Wat Saket

După ce ați vizitat Wat Rho luați un tuk-tuk și mergeți până la Muntele de aur. Este un temple în vârful unui deal, iar urcarea celor 344 de trepte vă va încânta întrucât veți trece printr-o gradină superbă de flori, cascade și diferite statui. Când veți ajunge sus, veți avea o priveliște superbă asupra Bangkok-ului.

Jim Thompson House

Este casa americanului Jim Thompson, arhitect & designer care în 1967 a dispărut în mod misterios lăsând o casă făcută din panouri de lemn și pereți vechi luați din întreaga Thailanda. Casa este superbă iar grădina este pe măsură. Teoria conspirației abunda dar misterul dispariției lui rămâne și astăzi un mister.

Casa este situată la 15 minute de mers pe jos de zona plină de mall-uri și magazine din Siam dar și în apropierea unui râu care arată senzațional împreună cu misterul care înconjoară povestea casei.

Asiatique The Riverfront

Construit pe loculul unui vechi port de pe malul râului Chao Phraya, este locul unde vă puteți petrece seara având la îndemână o mulțime de lucruri de făcut. Este conceput în 4 sectoare. Unul dedicat magazinelor de toate felurile, al doilea dedicat unui teatru, un cabaret și a unei mici arene de box thailandez, al treilea dedicat restaurantelor și barurilor iar al patrulea faleza și iarăși restaurante.

Programul este de la ora 16 la ora 24 iar dacă ajungeți în stația de vapoare Sathorn vă va duce o ambarcațiune a celor de la Asiatique gratuit.

Calypso Cabaret

Dacă v-ați făcut o idee despre Asiatique puteți să mergeți la cabaretul pe care-l găzduiește. Fondat în 1988 oferă spectacole extravagante în stil Broadway în fiecare zi. Aici veți putea vedea spectacolul Ladyboy Show pentru care este cunoscută Thailanda.

Chinatown

Este unul dintre cele mai colorate și nebune cartiere din Bangkok. Aici găsiți orice de la street food – unde puteți încerca mâncărurile tradiționale la tarabele care vând de toate și unde dacă veți fi atent veți întâlni tot feluri de produse de care nu ați știut că există.

Sri Mariamman Hindu Temple

Având arhitectura indiană și fiind dedicat zeiței hinduse cu același nume și construit de imigranții tamil în anul 1860 vă va încânta prin multitudinea de culorii și statui. Templu este cunoscut și pentru ca iți oferă sănătate și te protejează împotriva morții. Templu este centrul comunității tamil în Bangkok . În Thai, templu este adesea numit Wat Khaek care se traduce ca Templu Oaspeților.

Sky Bar

Sky Bar –ul de pe clădirea iconica Lebua State Tower este mai mult decât un alt bar pe acoperiș în Thailanda. Datorită filmului Hangover  II a devenit un punct de atracție și un must-have pentru majoritatea care ajung în Thailanda. Noi am mers, am văzut și am plecat datorită aglomerației, nefăcându-ne rezervare.

Vizitează cât mai des centrele de Thai Massage și Foot Massage din Bangkok

Masajul thailandez este vechi de aproximativ 2500 de ani. Se spune că originea provine din India, de pe vremea lui Buddha fiind creat de medicul lui, Shivago Komarpaj. Avantajele unui masaj thailandez sunt printre altele ameliorarea stresului și tensiunea în articulații și mușchi.

Masajul picioarelor este și el vechi de peste 2500 de ani. Originea lui se pare că este în Egipt. Avantajele sunt susținerea stării generale de sănătate, capacitatea de a crește rezistența, de a îmbunătății circulația, și de a elimina toxinele din organism.

Din experiența vă spunem că nu contează dacă alegeți un centru fițos sau unul ales la întâmplare în drumurile voastre. Toate vă vor oferi aceleași beneficii.

Orașul cu cel mai lung nume din lume : “Orașul îngerilor, marele oraș al nemuritorilor, orașul magnific al celor noua pietre prețioase, scaunul regelui, orașul palatelor regale, căminul dumnezeilor întrupați, ridicat din Vishvakarman prin voia lui Indra” este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai prietenoase orașe din Asia.

Inițial a fost un sat mic de pe malul râului Chao Phraya. După căderea orașului Ayutthaya la sfârșitul secolului 18, regale Taksin cel Mare a transformat acest sat în noua capital a Siam-ului și la redenumit “ Thonburi”. În 1782 regele Rama I a mutat capitala pe malul estic al răului la Rattanakosin dându-I denumirea de “Krung Thep” care se traduce “ Orașul Îngerilor”  așa cum este cunoscut  astăzi de thailandezi .

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.