Agadir – Locul de suflet a lui Yves Saint Laurent

Este orașul port unde creasta vestică a munților Atlas coboară spre oceanul Atlantic și unde soarele ne răsfață pe tot parcursul anului cu temperaturi de peste 20 de grade. Este orasul unde berberi sunt mandri de mostenirea si cultura lor fiind extrem de prietenosi cu turisti.

Majorelle Garden

Gradina găzduiește mai mult de 15 specii de păsări, are multe fântâni și o colecție notabilă de cactuși. Din 1980 grădina a fost preluată de Yves Saint Laurent și Pierre Berge. În 2008 când Yves Saint Laurent a murit, cenușa lui a fost ȋmprǎstiatǎ în grădina pe care a iubit-o foarte mult. Grădina găzduiește și Muzeul Islamic de Artǎ din Marrakech, a cărei colecție include articole textile nord-africane din colecția personală Saint Laurent.

Souk El Had

Este una dintre cele mai mari piețe din Maroc, fiind deschisǎ în fiecare zi cu excepția zilei de luni. Numele ei vine de la de la cuvântul arab a lui Duminica – Ahad. Piața are produse de toate felurile de la alimente la ceramicǎ.

Agadir Beach

Plaja din Agadir este un punct important pentru turiști, aceasta având  km lungime și o promenadǎ (Corniche) pe măsură. Magazinele, terasele și  portul sunt alte puncte de atracție. Seara pe plajǎ puteți admira beduinii mânându-și cămilele.

Agadir Oufella

Ruinele cetății, care datează din 1572, sunt ridicate deasupra oceanului pe un deal care are inscripționat “Dumnezeu, Țara, Regele” în arabă. Priveliștea spre portul Agadir de la poalele zidurilor este fascinantă.

La Grande Roue d’Agadir

Este prima roată construită în Africa având 27 de gondole în care pot intra 7 persoane. Aceste gondole având senzori de vânt pentru a fi stabile în fața rafalelor din Atlantic. Cel mai bun moment pentru a vedea orașul de sus este la apusul soarelui.

Agadir Marina

Este un tampon de lux între plajǎ și portul pescarilor având magazine, terase, restaurante și apartamente construite în stil maur .

La Medina

În Ben Sergao, la câțiva kilometri de centrul orașului Agadir, puteți intra într-o replică a unei medine tipice berbere. Acest muzeu în aer liber este incredibil de mare având în interior ateliere de artizanat, case, un hotel mic și un restaurant, unde dacă iei masa nu mai este nevoie să plǎteşti taxa de intrare.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.