20 de motive sa calatoresti

Iubesc sa calatoresc si astfel m-am gandit sa scriu motivele pentru care a calatori este unul dintre cele mai interesante lucruri de facut pe aceasta planeta. Daca am inteles ceva din ce facem cu totii aici este ca ne amagim cu lucruri inutile si care la final nu vor conta deloc.Ca ceea ce ramane in timp sunt amintirile, iar calatoriile, pe langa parintii, copii, prietenii iti creeaza o sumedenie de amintiri.
Ce nu au inteles majoritatea oamenilor este ca nu casa, masina, toate lucrurile pe care le aduna dea lungul timpului in casa, le creeaza amintiri iar cel mai trist este ca odata ajunsi la final se intreaba cu ce au ramas.
De ce ar trebui sa calatoresti? Iata motivele mele. Sunt convinsa ca daca vei incepe sa calatoresti iti vei face propriile motive si asta pentru ca nu percepem la fel si este minunat. Doar incearca, nu iti mai spune : Acum nu pot, trebuie sa renovez casa, sa creasca copii, sa imi organizez bugetul, sa imi fac un calcul etc., nu vei calatori niciodata si vei pierde amintiri pretioase.


1. Sa iti organizezi calatoria te face sa fi creativ si organizat si asta pentru a nu rata nimic din ce ai putea vedea, simti sau auzi.
2. Transportul pana la destinatie te invata sa fi calm si flexibil. Esti pe drum si constati ca si el este la fel de interesant ca si destinatia.
3. Odata ajuns la destinatie incepi sa simti aventura si incantarea de a fi spontan si liber.
4. Chiar si mancarea obisnuita are alt gust cand te gandesti ca a crescut intr-un loc diferit,si iti ofera o senzatie incredibila cand o incerci.
5. Vei intalni oameni frumosi la suflet dar nu te vor ocoli nici provocarile cu oameni urati, surpriza este ca ii poti lua in minte si in suflet pe cei frumosi si vei merge mai departe, ca doar esti in calatorie.
6. Vei invata culturi noi, credinte noi, moduri de comunicare noi, cuvinte noi si straine tie, iar la final vei constata ca desi suntem nascuti in diverse tari nu suntem diferiti.
7. Sa fi intr-un loc nou poate schimba tot ce stiai despre tine. Si asta este minunat, avand in vedere ca ne cunoastem atat de putin. Poate vei descoperi reactii noi, gusturi noi, senzatii noi, preferinte noi. Unele te vor incanta altele te vor pune pe ganduri surprins ca nu le stiai.
8. Vei avea cele mai bune povesti si cele mai extraordinare amintiri pentru ca vei intalni oameni si situatii care iti vor schimba viata intr-un fel sau altul.
9. Probabil ca vei invata sa celebrezi sarbatori noi sau cel putin vei sarbatorii una veche intr-un loc nou si diferit de cum o sarbatoreai in tara ta natala. Te vei amuza de un Mos Craciun cocotat pe o casa in plin soare, de brazi impodobiti de Craciun inlocuiti de palmieri…
10. Suvenirurile sunt cele mai frumoase cadouri pe care le poti darui celor apropriati tie. Le cumperi cu entuziasm si astepti cu nerabdare sa le dai pentru a avea si ei o particica din lumea pe care tocmai ai vizitat-o.
11. Cui nu-i place sa aduca acasa o reteta de mancare sau bautura exotica si abilitatea de a o prepara cu mandrie si de a o impartasi cu prieteni? In timp iti vei aminti cu incantare de unde ai invatat-o, astfel o parte din acea lume va fi mereu cu tine.
12. Vei dezvolta diferite si neasteptate prietenii care iti vor ramane pe viata si care de cate ori vei vorbi cu ei iti vor improspata amintirile din calatoria in care i-ai intalniti.
13. Cu siguranta vor fi momente in care te vei simti extenuat, pierdut si singur dar si de ele iti vei aminti cu zambetul pe buze pentru ca au facut parte din calatoria ta.
14. Vei invata sa fi ok chiar si atunci cand nu esti ok si asta pentru ca esti intr-un loc nou pe care il explorezi cu bune si rele.
15. A te intoarce acasa este mult mai placut si revigorant decat orice altceva. Vei constata ca poti descoperi lucruri pozitive despre tara ta in comparatie cu locul din care tocmai te intorci. La urma urmelor este ACASA.
16. Intotdeauna vor exista locuri noi in care sa mergi dar daca vreodata vei vrea sa te reintorci intr-un loc, vei fi surprins sa constati ca acea parte din lume te asteapta cu lucruri noi, interesante si provocatoare.
17. Sa schimbi locul din cand in cand iti schimba perspectiva de a vedea si uneori iti poate schimba in intregime viata.
18. Nu vei stii niciodata cum este cu adevarata o tara daca nu experimentezi sa o vezi cu ochii tai si mai mult nu vei stii niciodata ce experienta incredibila este calatoria daca nu incerci macar o data.
19. Uneori, pentru unii dintre noi, este necesar sa calatorim pentru a descoperi unde este cu adevarat ACASA pentru sufletul nostru.
20. Ai picioare sa mergi si ochi de vazut asa ca este o risipa de energie sa mergi pe aceleasi strazi si sa vezi mereu aceleasi lucruri. Alege sa mergi pe strazi noi si necunoscute ochiilor tai si vei ramane surprins cat de minunat te vei simti.


La urma urmei este alegerea ta, drumul tau si modul tau de a-ti crea amintiri de suflet si a-ti face viata frumoasa ori de cate ori iti accesezi acel sertar cu amintiri din calatorii si nu cu frustrarile care se acumuleaza pentru ca a trebuit sa repari casa, sa cresca copii,sa mai strangi niste bani sau orice alta scuza.
Fie ca sertarul tau sa fie din ce in ce mai plin cu amintiri despre calatorii minunate.


4 gânduri despre “20 de motive sa calatoresti

  1. Este foarte adevărat ca nu luam nimic cu noi am călătorit f mult iar acum nimic nu mă apasă mai mult decât ca nu mai pot pleca.Anul trecut eram în a doua iesire la vremea asta

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.